Flugtfange i håndjern sigtet for vold mod ekskæreste

Den fange, som tidligere i dag flygtede fra retten i Glostrup, er sigtet for flere grove forhold, som han ifølge sigtelsen har begået mod sin ekskæreste

Følg Krimi

Er du den forurettede kvinder eller ved du noget, så tip os. Sms/mms til 1224 (alm. takst), eller send mail til 1224@eb.dk.

Vold, trusler, frihedsberøvelse, tyveri og sædelighedsforbrydelser. Listen er lang over de forbrydelser, som den unge fange, der tidligere i dag undslap kriminalforsorgen, er sigtet for. Den unge fange undslap omkring klokken 10.15 i formiddags, da han skulle fremstilles for retten i Glostrup med henblik på forlængelse af sin varetægtsfængsling.

- Da dommeren skal beslutte, om han skal varetægtsfængsles yderligere, stikker han af, siger Lars Lindkjær Jensen, som er anklager i sagen.

Fangen formåede at undslippe, selvom han var iført håndjern. Han var under opsyn af fængselsfunktionærer fra Kriminalforsorgen, da han havde held til at stikke af.

Fange i håndjern stak af fra retten

- Han er stadig på fri fod. Så vi er stadig på udkig efter ham, fortæller vagthavende ved Københavns Vestegns politi, Kim Svenningsen onsdag eftermiddag til Ekstra Bladet.

Risikerer lang straf
Den unge fange risikerer en længere fængselsstraf, hvis han bliver dømt. Han er sigtet for en række forhold, som han har begået mod sin ekskæreste i perioden august 2014 og frem til sin anholdelse i starten af januar 2015.

- Sagen skulle have været for retten i foråret, den er nu sat i bero. Indtil politiet fanger ham, er der ikke meget, vi kan gøre, siger anklager Lars Lindkjær.

Vagthavende ved politiet, Kim Svenningsen, fortæller, at ekskæresten til fangen er blevet orienteret.

- Hende har vi taget hånd om, siger han.

- Hvordan kan det lade sig gøre for en fange med håndjern at undslippe?

- Det er svært at udtale sig om. Det skal indledende undersøges, hvad der er sket, siger Kim Svenningsen.

- Hvis nogen potentielt skulle få øje på den undslupne, så skal de ikke selv gribe ind, men ringe til politiet på 114, siger han.

Politiet har dette signalement af den undslupne fange:

Han er født i 1990 – det vil sige, han er 24 eller 25 år - og udenlandsk af udseende. Han har håndjern på, sort hue, blå Levi-jeans. Han er desuden skaldet og har skægstubbe.

Er du den forurettede kvinder eller ved du noget, så tip os. Sms/mms til 1224 (alm. takst), eller send mail til 1224@eb.dk.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Nej Lars, dansk politik har ikke brug for dig – det er omvendt