Flugtkonge flygtet fra Vridsløselille

Flugtkongen Brian Bo Larsen er igen på flugt. Han stak af i nat fra Vridsløselille Statsfængsel

Tidligere foto af Brian Bo Larsen, der er på flugt igen. Han er stukket af mere end 20 gange fra fængslerne. (politifoto)
Tidligere foto af Brian Bo Larsen, der er på flugt igen. Han er stukket af mere end 20 gange fra fængslerne. (politifoto)
Følg Krimi

Den 40-årige storkriminelle flugtkonge Brian Bo Larsen er igen på fri fod. Han flygtede natten til lørdag fra statsfængslet i Vridsløselille, hvor han afsonede sin seneste dom for væbnet røveri.

Politiet på Københavns Vestegn fik anmeldelsen fra fængslet klokken 8.20 og efterforskere er i øjeblikket i fængslet for at opklare, hvordan flugten er sket.

- Han er flygtet i løbet af natten, bekræfter vagtchef Kim Svenningsen fra Københavns Vestegns politi.

Ifølge Ekstra Bladets optælling af Brian Bo Larsens tidligere flugter er det 22. gang, det er lykkedes flugtkongen at stikke af.

Flugter 'over muren' fra Vridsløselille Statsfængsel er ellers meget sjældne, da sikkerheden i statsfængslet flere gange er blevet skærpet.

Brian Bo Larsen afsoner en dom på syv års fængsel for blandt andet for et væbnet røveri.

Flugten var udramatisk og den skete formentlig ved tre-tiden lørdag morgen.

- Ser man ham, skal man ikke selv gribe ind men straks kontakte nærmeste politi, siger vagtchef Kim Svenningsen.

Brian Bo Larsen er 40 år, 180-185 cm høj, almindelig af bygning, har brune øjne og er kronraget. Ved flugten havde han fuldskæg.

Han har en indianerfjer tatoveret på højre overarm.

Flugtkonge på spil igen

Brian Bo Larsen er kendt for at være meget kreativ i sine flugter. Senest forsøgte han at flygte fra Politigårdens Fængsel i København i august sidste år, hvor han fik fingre i en nedstrygerklinge og havde konstrueret et hjemmelavet værktøj af plastic.

Skydeglad røver flygtede fra arresten

Brian Bo Larsen deltog også i den berømte flugt fra Vridsløselille Statsfængsel i 1995, hvor fængselsmuren blev væltet af en gummiged. 12 fanger flygtede gennem hullet i muren. Et par dage efter troppede Brian Bo Larsen op hos sin kæreste, hvor politiet lå på lur, og flugten var slut.

Med i Claus Meyers program
Han var også deltager i DR´s program 'Restaurant bag tremmer', hvor stjernekokken Claus Meyer lærte indsatte at lave mad og drive restaurant.

I TV-programmet fortalte Brian Bo Larsen, der har siddet bag tremmer i godt 20 år samlet, om sine flugter: - Jeg har altid haft så meget energi i kroppen. Der skal ske noget, fortalte han.

Han begik sit første røveri som 13-årig og han fik sin første dom som 15-årig.

Brian Bo Larsen har en lang række domme for røverier og tyverier.

I november 2000 fik han sin 12. dom på ni år. Dommen lød på fire et halvt års fængsel for røveri mod Spar Købmanden i Ringe. Men kun en måned efter dommen flygtede Brian Bo Larsen fra arresthuset i Kolding under en gårdtur.

Fire et halvt års fængsel for groft røveri

I et interview med Ekstra Bladet i 2006 sagde Brian Bo Larsen: - Jamen, jeg er besat af friheden. Jeg ser den nærmest som et lys for enden af tunnelen. Og så er friheden vel også en slags ferie for mig. Problemet er bare, at I andre får ferie, jeg må stjæle den selv.

Skjulte sig mellem visne blade
Vridsløselille Statsfængsel har svært ved at holde på den opfindsomme flugtkonge. Foruden nattens flugt og 'gummigedsflugten' i 1995 er Brian Bo Larsen flygtet to gange fra Vridsløselille.

Årets efter 'gummigedsflugten' sparkede han sammen med en kammerat en rist væk og mavede sig ud gennem en ventilations-skakt fra et værksted i Vridsløselille.

I oktober 2004 skjulte han sig i en container med visne blade. En truckfører fragtede containeren ud på den 'frie' side af ringmuren, hvor Brian Bo Larsen hoppede ud. Truckføreren forsøgte at vælte containeren ned over ham, men flugtkongen undslap.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+