Fly blæste af startbane i Skotland

To passagerer blev kørt til hospitalet, efter at et fly blæste af en startbane i Stornoway lufthavn

Det er ikke kun i Danmark, at stormvejret har drillet fredag morgen og formiddag. Kraftige vindstød fik klokken 8.33 propelflyet 'Saab 340' til at skride væk fra asfalten, da det forsøgte at lette fra Stornoway lufthavn på den skotske ø Lewis.

På grund af stormen svingede flyet pludselig helt væk fra startbanen og faldt med spidsen først lige ned i græsset, skriver Daily Mail.

Flyet havde 25 passagerer og tre besætningsmedlemmer med sig og skulle have fløjet til Glasgow, men turen blev aflyst.

To mænd kom til skade, og den skotske ambulanceservice kørte dem til hospitalet for at behandle deres skader. To kvinder fik også mindre skader, men de ville ikke modtage hjælp.

- Det er vores intention at fortsætte normal drift så snart flyet er sikkert fjernet fra startbanen, siger en talsmand fra Stornoway lufthavn til The Independent.

Lewis er en del af øen Lewis og Harris, som er den største ø i Skotland. Storbritanniens nationale vejrservice, Met Office, advarer mod, at den skotske ø kan forvente kraftige vindstød i løbet af dagen.

I Sverige har man også mærket konsekvenserne af stormen, hvor flere husstande har været uden strøm siden i tidligt i morges.

I Norge er der på grund af stormen blevet udsendt varsel om fare for sneskred i 12 af Norges 22 regioner, ligesom køreforholdene lider gevaldigt under stormen, skriver Aftonposten.