Fly evakueret i lufthavn i London: Passagerer sprang ud i slisker

Et American Airlines-fly er søndag eftermiddag blevet evakueret, efter der kom røg ud fra den bagerste del af flyet, mens det holdt ved gaten

Et American Airlines-fly er søndag eftermiddag blevet evakueret ved gaten i Terminal 3 i Heathrow lufthavn uden for London, og hundredvis er kommet i sikkerhed.

Det skriver flere britiske medier. Herunder Independent.

Flere passagerer - herunder også børn - brugte flyets sliske til at komme ud.

Ifølge Independent skyldtes evakueringen, at kabinen blev fyldt med røg. Brandfolk har også været i aktion inde i flyet.

En talsperson fra lufthavnen fortæller, at det er et 'teknisk problem', som klokken 13.45 var årsag til problemet, men at problemet nu er løst.

Ingen lader til at være kommet til skade ved hændelsen.

Et øjenvidne fortæller, at 10 brandbiler, syv ambulancer og et utal politibiler ankom, mens evakueringen tog fart.

28-årige Ross Hiscock var med på et andet fly, som stod klar til at lette på landingsbanen. Han så, hvad der skete med American Airlines-flyet tæt ved og fortæller, at det var røg, der kom ud fra den bagerste del af flyet.

American Airlines-flyet er en Airbus 330. Det var planlagt til at skulle lette klokken 14.30 dansk tid. Flyet skulle til Charlotte i USA.

- Jeg så en masse røg komme ud fra bagenden af flyet. Og jeg tænkte på, om det mon var normalt. Om det bare var udstødningsrøg, siger han til Independent.

- Så åbnede døren på højre side, og kabinepersonalet udløste slisker bagerst og på midten af flyet. Så tænkte vi på, om det blot var en øvelse, men vi så, at det var rigtige passagerer. Jeg så mindst en, som bar på et barn. Det hele var overstået på få sekunder. Alle lod til at være okay, siger han til Independent.

Enkelte, som var om bord på flyet, har tweetet om, hvad de oplevede.

- Det er det mest uhyggelige, når du sidder i flyet, og det bliver fyldt med røg. Gudskelov var vi ikke i luften, skriver Hannah Charlton.

1 af 2 Et American Airlines-fly er søndag eftermiddag blevet evakueret fra Heathrow lufthavn i London. Foto: Privat
2 af 2