Fly sikkerhedslander i Kastrup: Alarm afblæst

Københavns Politi bad torsdag bomberydningstjenesten EOD om assistance til at undersøge mistænkelig genstand i fly, der var på vej fra Istanbul mod New York

Rullemarie er ankommet til flyet i Københavns Lufthavn, og passagererne er kørt væk i fire busser. (Foto: Kenneth Meyer)

Ved du noget? Har du billeder? Tip os på sms 1224 (koster alm. takst) eller på mail på 1224@eb.dk

En mistænkelig genstand om bord på et fly betyder, at Forsvarets Bomberydningstjeneste torsdag klokken 16 blev kaldt til Københavns Lufthavn i Kastrup for at undersøge.

Det fortæller den centrale vagtleder ved Københavns Politi, Kristian Aaskov, til Ekstra Bladet.

Flyet var fra flyselskabet Turkish Airlines. Det skulle slet ikke være landet i lufthavnen og var på vej fra Istanbul til New York.

Kort tid efter at flyet lettede fra Istanbul Ataturk International Lufthavn, opdagede personalet om bord på flyet den mistænkelige genstand. Det fik piloten til at beslutte at sikkerhedslande i København.

- De passagerer, der var om bord på flyet, der ankom til lufthavnen, har forladt flyet. Så flyet er tømt. Det er bare en mistænkelig genstand, som vi skal have undersøgt, og det behøver ikke være alvorligt, sagde vagtlederen umiddelbart efter alarmopkaldet fra Københavns Lufthavn.

Flyet, der er sikkerhedslandet i København, var på vej fra Istanbul til New York. Flyet burde have fulgt den stiplede linje, men piloten har altså i stedet sat kursen mod København. (Foto: Flightaware.com)
Flyet, der er sikkerhedslandet i København, var på vej fra Istanbul til New York. Flyet burde have fulgt den stiplede linje, men piloten har altså i stedet sat kursen mod København. (Foto: Flightaware.com)

Forsvarets Bomberydningstjeneste ankom kort tid efter til lufthavnens sydlige område i nærheden af Flyvergrillen, hvor flyet holdt parkeret, fortalte Ekstra Bladets mand på stedet. Passagererne om bord var forinden blevet transporteret væk i fem lufthavnsbusser.

Det viste sig at være en kamerataske, som tilsynealdende ikke havde nogen ejermand. Og i tasken lå også et kamera af ældre dato. Men der var ingen bombe, som personalet om bord på flyet frygtede.

Flyet havde forventet ankomsttid til JFK International Airport i New York klokken 16.27 lokal tid.

Det har ikke været nødvendigt at evakuere passagerer fra selve lufthavnsområdet, og trafikken forløb i øvrigt normalt, mens bomberydningstjenesten arbejdede.

Opdateres...

Se hvordan Forsvarets Bomberydningstjeneste rykker ud med 'Rullemarie' herunder:


(Video: Søren Kjær)

1 af 2 
2 af 2 Rullemarie er ankommet til flyet i Københavns Lufthavn, og passagererne er kørt væk i fem busser. (Foto: Kenneth Meyer)