Fly styrter i Iran med mindst 50 passagerer om bord

Et fly med mere end 60 personer om bord er styrtet ned over Iran. Det skriver medier ifølge nyhedsbureauet AFP.

Et iransk passagerfly med 66 passagerer om bord er søndag morgen styrtet ned, efter at det er styrtet ned i bjergkæden Mount Dena i det sydlige Iran.

Alle passagererne om bord er afgået ved døden, oplyser Mohammed Tabatabai, der er chef for public relation hos Aseman Airlines ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Efter søgning i området blev vi desværre informeret om, at flyet var styrtet. Desværre mistede alle vores kære livet i ulykken, siger han til iransk stats-tv.

Der er tale om et iransk passagerfly af typen ATR-72 fra Aseman Airlines, der er Irans tredjestørste flyselskab målt på flådestørrelse.

Flyet fløj søndag morgen klokken 8.00 lokal tid - klokken 5.30 dansk tid - fra Irans hovedstad, Teheran, mod byen Yasuj i Isfahan-provinsen.

Cirka 23 kilometer fra ankomstdestinationen styrtede flyet ned i bjergkæden Mount Dena, som er en del af Zagros-bjergkæden.

Om bord på flyet var seks kabinemedlemmer og 60 passagerer. En af disse var et barn. Alle er afgået ved døden.

Der blev sendt redningshelikoptere til flystyrtet, da det er svært at bevæge sig til fods i det bjergrige område.

- Fordi området er bjergrigt, er det ikke muligt at sende ambulancer, siger Mojtaba Khaledi, en talsmand for det nationale nødberedskab, til nyhedsbureauet ISNA.

Røde Halvmåne - Røde Kors' muslimske søsterorganisation - er dog ifølge nyhedsbureauet AP nået frem til stedet.

Flyet fra Aseman Airlines, der specialiserer sig i afgange til fjerntliggende flyvepladser, forsvandt fra radaren, 50 minutter efter at det var lettet fra lufthavnen Mehrabad i Teheran, skriver Reuters.

De seneste årtier har Iran oplevet flere flystyrt.

Ifølge iranske myndigheder har amerikanske sanktioner i lang tid forhindret landet i at købe nye fly og reservedele fra Vesten.