Annonce:
Annonce:

Flygtede fra Afghanistan: Nu er han tiltalt

En 31-årig mand blev i august evakueret fra Afghanistan. Nu er han tiltalt for at overtræde indrejseforbud

Annonce:
Følg Krimi

En 31-årig mand blev gennem de danske myndigheder evakueret fra Afghanistan og landede 25. august i Københavns Lufthavn.

Manden var dog blevet idømt et forbud mod at rejse ind i Danmark tilbage i 2018, og derfor blev han anholdt kort tid efter sin ankomst og har siddet varetægtsfængslet lige siden.

Nu er der rejst tiltale mod den 31-årige mand, der er tiltalt for at have overtrådt en paragraf i udlændingeloven 'ved at rejse i strid med indrejseforbuddet.'

Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Vidste godt, at den var gal
Under grundlovsforhøret i august, hvor Ekstra Bladet var til stede, erkendte manden, at han godt vidste, at han ikke måtte rejse ind i Danmark. Han hævdede, at han havde fået tilladelse af de danske myndigheder til at komme med om bord på evakueringsflyet med sin kone og deres to små børn, fordi han havde arbejdet for de danske myndigheder i Afghanistan.

Annonce:

Den 31-årige fik indrejseforbuddet tilbage i 2017, da han blev dømt for brandstiftelse i Retten i Roskilde. Indrejseforbuddet gælder til 1. februar 2023, og han blev i samme forbindelse idømt seks måneders fængsel.

Københavns Politi oplyser i pressemeddelelsen, at de vil nedlægge påstand om udvisning på ny samt et nyt indrejseforbud i seks år.

Ekstra Bladet har tidligere spurgt Udenrigsministeriet, hvordan det kan lade sig gøre for en udvisningsdømt at snyde sig med på et evakueringsfly. Hertil svarede de blandt andet, at 'screeningsprocessen i forbindelse med evakueringerne involverer flere danske myndigheder og gennemføres under særdeles vanskelige forhold i Afghanistan,' og at det derfor ikke kan udelukkes, at der vil blive begået fejl.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Explainer: Talibans historie & Afghanistans fald

Bliv klogere på Afghanistans fald her.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Annonce:

Lyt til Ekstra Bladets nye krimi-podcast 'Afhørt' herunder eller i din podcastapp. I denne uge handler det om ydmygelsesvold, der for første gang er blevet en del af en sag i bandemiljøet

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Ja, det leder til fascisme
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: