Flygtet bagmand udleveret i kæmpe hashsag

Flugt-fange, der i årevis skjulte sig i Spanien, er nu udleveret og sigtes i sag om smugling af 2,5 ton hash

Den 43-årige dansker fik ifølge politiet udsmuglet millioner af kroner vekslet til 500 euro-sedler til sit eksil i Spanien, så han kunne afregne med leverandørerne af i alt 2,5 ton hash. (Polfoto)
Den 43-årige dansker fik ifølge politiet udsmuglet millioner af kroner vekslet til 500 euro-sedler til sit eksil i Spanien, så han kunne afregne med leverandørerne af i alt 2,5 ton hash. (Polfoto)
Følg Krimi

OPDATERING: Begge danskere er blevet isolationsfængslet i 12 dage ved et grundlovsforhør i dommervagten i eftermiddag.

---

To danskere er blevet udleveret fra Spanien, og de sigtes i dag i Københavns dommervagt i en sag om 2,5 ton hash, hvor politiet den 16. december anholdt 21 personer i Danmark og Spanien.

Den formodede hovedmand bag de 2,5 ton hash er en 43-årig, som i flere år har skjult sig i Alicante, Spanien, efter at han flygtede fra afsoningen af en dom på 10 års fængsel.

Han blev i 2005 dømt for at stå bag 18 kilo amfetamin og fem kilo kokain og politiet i København mener, at han fra sit eksil i Alicante i samarbejde med to andre danskere i Spanien har eksporteret 2,5 ton hash der blandt andet er solgt til Pusherstreet på Christiania.

- De to danskere ønskede selv at blive udleveret, så vi hentede dem i Madrid og de landede i aftes i København, siger Lau Thygesen, chef for afdelingen for Organiseret Kriminalitet.

Politiet vil kræve begge varetægtsfængslet i dommervagten i dag. Det er foruden den 43-årige en 34-årig dansker.

Politiet: Revisor-ansat sendte hash-millioner til Spanien

Under den spanske del af aktionen i december blev fem anholdt, af dem de tre danskere. Den ene sidder stadig varetægtsfængslet i Spanien og venter på at blive udleveret.

Imens eftersøger politiet indehaveren af et veksel-bureau på Nørrebro i København, der ifølge politiet har vekslet over 50 millioner kroner fra hash-salget til 500 euro-sedler, der er sendt ned til den 43-årige flugt-fange i Alicante.

Den finansielle del blev, ifølge politiets sigtelse, varetaget af en 26-årig medarbejder fra et revisionsfirma, som nu sidder varetægtsfængslet. Han tog imod pengene i Danmark, sørgede for at de blev vekslet og sendt ned til den 43-årige i Spanien.

Indehaveren af veksel-bureauet skjuler sig tilsyneladende i Mellemøsten. Han var rejst på ferie i hjemlandet en måneds tid før politiet slog til mod hash-ligaen.

Under hans ferie blev veksel-bureauet passet af et familiemedlem, der ifølge politiet vekslede for 10 millioner kr. hashpenge under sin en måned lange 'vagt'.

Politiet krævede ham varetægtsfængslet efter aktionen i december, men han blev løsladt af retten. Nu venter politiet på, at indehaveren af veksel-bureauet går i fælden. Han er klar over, at politiet leder efter ham.

Politiet har observationer af penge-kurérer, der er kommet til veksel-bureauet med cirka en million kroner ad gangen i tasker. I et tilfælde havde en kurér tre millioner kr. i tasken, der blev vekslet til 500 euro-sedler, der gør det nemt at smugle store beløb i kontanter.

Veksel-bureau tog imod tasker proppet med millioner af kroner

Politiet slog til mod hash-banden, da den fik sin seneste leverance på 390 kilo hash kørt til Danmark i en tysk lastbil med to chauffører. Hashen var ved at blive afleveret til to danskere i en lagerhal i Sengeløse klokken halvsyv om morgenen, da alle blev anholdt.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+