Flygtninge forsvinder fra politiet ved motorvej

I en tilsyneladende planlagt aktion er det lykkedes mange flygtninge at forsvinde ved Rødekro

På et øjeblik onsdag aften ændrede en vandring sig til en decideret flugt fra politiet for hundredvis af flygtninge, der gik på motorvejen fra Padborg til Kolding.

Ifølge DR Nyheder har en stor del af mellem 200 og 300 mennesker haft held til at stikke af fra betjentene, der mandsopdækkede udlændingene på den lukkede motorvejsstrækning.

De mange personer formåede at slippe væk, da de pludselig begyndte at løbe i forskellige retninger ved afkørslen Aabenraa N ved Rødekro.

Samtidig fik de angiveligt hjælp af mellem 300 og 400 personer, der var stimlet sammen ved afkørslen. Mange af de fremmødte havde anden etnisk baggrund end dansk, lyder det.

Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser i en pressemeddelelse, at en gruppe udlændinge 'forlod motorvejen ved Rødekro'. Politiet meddeler dog intet om, hvor mange personer der er tale om.

De hundredvis af mennesker begav sig af sted langs den sønderjyske motorvej onsdag morgen fra Frøslev, hvor de var indkvarteret.

- I løbet af dagen er flere grupper blevet kørt tilbage til Frøslev efter eget ønske, skriver politiet i pressemeddelelsen sent onsdag aften og uddyber:

- De resterende forlod motorvejen ved Rødekro. Herfra er endnu en gruppe kørt tilbage til Frøslev. Der er i området et antal udlændinge, som er på egen hånd i området, og som politiet ikke umiddelbart har kontakt til.

En gruppe løb til en togstation, men her undlod toget at åbne dørene for udlændingene, som derfor fortsat opholder sig på stedet. De afviser at samarbejde med politiet.

Hundredvis af flygtninge, der har krydset den dansk-tyske-grænse de seneste dage, nægter at lade sig registrere i Danmark, da de i stedet ønsker at søge asyl i eksempelvis Sverige.