Annonce:
Annonce:

Flygtninge løber fra politiet ved den danske grænse

En større gruppe af flygtninge og migranter er stormet ind over den danske grænse ved Rødby

Sådan så det ud, da flygtningene nåede Danmark (Video: Per Rasmussen)
Annonce:
Følg Krimi

Har du billeder af situationen, eller har du været vidne? Skriv en mail til 1224@eb.dk eller send en sms til 1224 (koster alm. takst)

Flere flygtninge og migranter, de fleste fra Syrien, er søndag aften stormet ind over den danske grænse ved Rødby.

Ifølge Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi er der indtil videre kommet 270 flygtninge og migranter ind over de danske grænser ved Rødby.

- Vi er dernede for at registrere dem og få et overblik over, hvem de er, og hvorfra de kommer. Det er den almindelige asylbehandling, der starter der, siger vagtchef Stefan Jensen.

(Foto: Per Rasmussen)
(Foto: Per Rasmussen)

Ifølge er de i alt Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi 270 flygtninge og migranter, der indtil videre er kommet med tre tog fra Puttgarden.

- Vi har et tæt samarbejde med tysk politi, så vi var forberedt på, hvad der kom til at ske, siger vagtchefen, der fortæller, at man selvfølgelig er talstærkt dernede.

Annonce:

Blandt de 100, der ankom med det seneste tog søndag aften, har 40 søgt asyl i Danmark, mens de sidste 60 umiddelbart har afvist. Det fortæller kriminalkommisær Kim Kliver til Ekstra Bladet.

Ekstra Bladets mand i Rødby fortæller, at han har set op mod ti flygtninge, som kom gående på motorvejen i nordlig retning, hvor de forsøger at blaffe.

Klokken 20.15 fortæller Ekstra Bladets mand på stedet, at op mod 100 flygtninge er blevet indkredset af politifolk cirka seks kilometer nord for Rødby Havn.

- De er gået langs togskinnerne og en større gruppe af betjente ventede på dem. Politiet skjulte sig ved en jernbaneoverførsel, og jeg kan høre råb og skrig dernede fra, siger Ekstra Bladets fotograf Per Rasmussen.

Per Rasmussen fortæller, at der holder tre hollændervogne og to busser, der skal fragte flygtningene videre.

Opstod tumult
Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi havde klokken 17 registreret cirka 75 flygtninge, der alle var blevet indkvarteret med mad og drikke på Rødby station.

Annonce:

En time senere kom der cirka 100 flygtninge mere ind med færgen. Her opstod der tumult, og flere af dem stak af.

- Det er selvfølgelig ikke en ønskværdig situation, men jeg er sikker på, at vi med fornuft og dialog snart har samling på personerne igen. Vi har selvfølgelig tilkaldt ekstra mandskab, så vi får hurtigt kontakt til disse mennesker igen, siger politiinspektør Kim Kliver i en pressemedelelse.
Politiet råder folk til ikke at kontakte 112 i forbindelse med de folk, der er løbet fra området. Politiet har overblik over situationen.

De fleste af de registrerede personer er fra Syrien. Dem, som efter reglerne skal have deres sager behandlet her i landet, sendes videre til Sandholmlejren.

Gik ved motorvejen
Ekstra Bladet har været i kontakt med en borger, som kørte i bil fra Rødby mod Maribo nordpå, efter de mange mennesker havde løbet over skinnerne på Lolland.

Annonce:

- Jeg så nogle enkelte, som gik alene nordpå på motorvejen, og det ser ud, som om de gerne vil have, at man stopper op og tager dem med. Der var også en lille gruppe af mennesker, der gik her på vejen, siger Olivia Eriksen til Ekstra Bladet.

Hun synes, det er forfærdelig tragisk, at de er tvunget til at gå rundt på den måde.

- Det er uhyggeligt at tænke på, siger hun.

Politiet er klokken 20 søndag aften stadig i gang med at få fat i de personer, der stak af ved stationen.

- Det var ikke alle 100, der stak af. Vi er stille og roligt ved at få kontakt med mange af dem, siger vagtchef Stefan Jensen, der endnu ikke kan sige, hvorfor flygtningene er stukket af.

13 flygtninge i to biler
Ekstra Bladet har også været i kontakt med Syd- og Sønderjyllands Politi, der fortæller, at man søndag aften har registreret 13 flygtninge i to biler, der kom ind over grænsen. Senere kom der yderligere 30 personer, der forsøgte at krydse grænsen.

- Nu skal vi finde ud af, hvad de vil, og hvorfor de er kommet. Vi følger selvfølgelig situationen tæt hernede, siger vagtchef Ole Aamann

Annonce:

Generalsekretær i Røde Kors, Anders Ladekarl, fortæller til Ekstra Bladet, at han endnu ikke har et fuldt overblik over situationen, men at man selvfølgelig er klar til at håndtere situationen.

- Vi er klar til at tage imod dem, der kommer i Sandholm. Vi er klar, som vi plejer med et varmt måltid mad og en seng, når folk begynder at amkomme. Mere ved jeg faktisk ikke om situationen lige nu.

To flygtninge fortæller, at de har betalt omkring 22.000 for at komme så langt

Flere migranter ved motorvejen på Lolland (Video: Olivia Eriksen)

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er farligt at leve, du kan dø af det
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: