Flygtningelejr brændt ned til grunden: Over 40 er dræbt

42 er døde i nye uroligheder i Den Centralafrikanske Republik. En flygtningelejr er brændt ned til grunden

Mindst 42 mennesker er dræbt, og adskillige andre er såret i et angreb mod en lejr for fordrevne personer i Alindao i Den Centralafrikanske Republik.

Det oplyser et lokalt byrådsmedlem.

Der bor 20.000 mennesker i flygtningelejren, som er drevet af en katolsk organisation.

Tusinder af mennesker blev sendt på flugt fra stedet, da det blev stukket i brand, oplyser FN.

Angrebet fandt sted torsdag. Her begyndte urolighederne ifølge FN-kilder med, at flere muslimer blev dræbt af kristne militante. Det førte til modangreb fra en militant muslimsk gruppe, der angreb flygtningelejren.

- Vi har talt 42 døde indtil videre, men vi leder stadig efter andre. Lejren er brændt ned til grunden, og folk er flygtet ud i bushen og til andre lejre i byen, siger Etienne Godenaha, der er politiker i Alindao.

En af de dræbte er en katolsk præst, hvis forkullede lig blev fundet efter angrebet mod lejren, oplyser den katolske kirke til nyhedsbureauet AFP.

FN's humanitære koordinator i området, Najat Rochdi, fordømmer i en udtalelse angrebet.

- Denne onde spiral af gentagne angreb mod civile er uacceptabel.

Angreb finder jævnligt sted i dette område i den sydlige del af Den Centralafrikanske Republik.

Fredag døde en soldat fra FN's fredsbevarende styrke Minusca, efter at en militærbase i den vestlige del af landet var blevet angrebet.

Gennem de seneste år er tusindvis af mennesker blevet dræbt i konflikten. Omkring en femtedel af befolkningen, der tæller omkring 4,5 millioner mennesker, er flygtet fra deres hjem.

Konflikten i landet begyndte i 2013, da en overvejende muslimsk oprørsgruppe afsatte den daværende præsident, François Bozize. Det førte til en modreaktion fra militante kristne grupper.