Annonce:
Annonce:

Flygtningestrøm presser politiet: Vi kan ikke blive ved

Samtlige sjællandske politikredse hjælper til ved grænsen, hvor flygtninge de seneste par dage har fundet vej til Danmark. - Jeg får ondt i maven af at tænke på mine stakkels kolleger, som ikke har tid til at se deres familie, siger Politiforbundets formand

Politi fra hele Sjælland har de seneste par dage været massivt til stede ved Rødby. (Foto: Philip Davali)
Politi fra hele Sjælland har de seneste par dage været massivt til stede ved Rødby. (Foto: Philip Davali)
Annonce:
Følg Krimi

Flygtningestrømmen i Europa har sat det danske politi på overarbejde. Det kan blandt andet mærkes i de sjællandske politikredse, der siden søndag, hvor de første flygtninge ankom til Rødby på Lolland, har udsendt ekstra mandskab for at hjælpe Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi med opgaven.

- Det er et problem for os, for vi kan ikke blive ved. Jeg er så ked af, at vi har fået den her ekstra-opgave, fordi der snart ikke er kapacitet til mere, lyder det fra formanden fra Københavns Politiforening Michael Møller, der siden terrorangrebet i februar har oplevet kolleger, der må stå model til alt for mange timers arbejde i et arbejdsmiljø,  der i øjeblikket 'hænger i laser'.

20 flygtninge løber fra tog - biler samler dem op

Annonce:

- Betjentene er trætte, fordi der hele tiden kommer nye opgaver. Der er en følelse af, at vi konstant halter bagefter, siger formanden. Michael Møller understreger, at Københavns Politi gør alt, hvad de kan, for at hjælpe med flygtningestrømmen i Sydsjælland.

- Men vi har også en opgave i vores egen politikreds, fordi vi nu ser, at der ankommer flygtninge til hovedbanegården, ligesom vi skal bevogte Bavnehøjhallen, der skal huse dem, forklarer Michael Møller.

Holder ikke i længden
En anden af de politikredse, der sender folk til Sydsjælland, er Københavns Vestegns Politi. Herfra lyder det, at arbejdspresset har været stort, siden de første flygtninge

- Vi er lagt ned i de her døgn, hvor vi både skal køre almindelig beredskabstjeneste på vestegnen og sende folk med den rette uddannelse til Sydsjælland, siger Jørgen Jensen, der er formand for Vestegnens Politiforening.

Den rette uddannelse betyder blandt andet, at de betjente, der sendes af sted, skal være uddannet til at håndtere demonstrationer og bevogtning, forklarer han.

Politi fra hele Sjælland har de seneste par dage været massivt til stede ved Rødby. (Foto: Per Rasmussen)
Politi fra hele Sjælland har de seneste par dage været massivt til stede ved Rødby. (Foto: Per Rasmussen)
 

Annonce:

På spørgsmålet om, hvor mange der er sendt af sted fra kredsen, lyder svaret blot: 'Mange'. Og det er endnu uvist, hvor længe endnu politiet i Sydsjælland har behov for ekstra mandskab fra de øvrige sjællandske kredse.

- Det er presset, men vi løser det, for det skal vi. Det er prioriteten lige nu at få styr på situationen i Sydsjælland, og det betyder, at vi må indkalde det mandskab, der ellers ikke stod til tjeneste, siger Jørgen Jensen og tilføjer:

- Men det kan ikke vare ved i uge- eller månedsvis. Man kan presse systemet i en periode, men det holder ikke i længden. Så jeg håber virkelig, det aftager ved grænsen inden længe.

Har ikke mandskab til uforudsigelige opgaver
Fra Nordsjællands Politi lyder samme bekymring - og også Politiforbundet, der er forbund for landets 12 politikredse, frygter, hvad det store pres vil ende ud i.

Annonce:

- Vi står i en situation nu, hvor der ikke er flere kræfter at trække på. Selvfølgelig skal opgaven i Sydsjælland prioriteres nu, men dansk politi er presset, og vi er nået til et punkt, hvor politifolkene gerne snart vil hjem til deres familier og have mulighed for at holde fri, siger Politiforbundets formand Claus Oxfeldt til Ekstra Bladet.

Jysk motorvej lukket: Flygtninge har forladt skole

- Det her er med til at understrege, at man ikke kan finde ud af, hvad politiet skal arbejde med ved at kigge i et regneark. Der vil altid komme uforudsigelige ting, siger Oxfeldt med henvisning til blandt andet terrorsagen i København, som har tæret hårdt på politiet landet over, fordi der efterfølgende har været bevogtningsopgaver, som Københavns Politi ikke kunne klare alene.

- Det er virkelig uholdbart, slår politiformanden fast og tilføjer, at han håber, at politikerne snart får øjnene op for, at der skal et større politiberedskab til, så det ikke går ud over det daglige politiarbejde, når der sker noget uforudsigeligt i Danmark.

- Jeg får ondt i maven af at tænke på mine stakkels kolleger, som ikke har tid til at se deres familie. Men det er svært at løse, som tingene er nu, siger han.

Annonce:

Færge-mysterium: Undrer sig over flygtninge-rute til Danmark

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den syge velfærdsstat skal dominere den kommende valgkamp
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: