Flystyrt i vildnis: Pige gik rundt i flere dage

Styrtede ned i stor nationalpark i USA - bedsteforældrenes skæbne uvis

Foto: Twitter
Foto: Twitter

Den amerikanske pige, Autumn Veatch, har vakt masser af beundring for sine snarrådige opførsel efter at hun forleden styrtede ned med et fly i et stort skovområde i North Cascades National Park i staten Washington i USA.

I flere dage travede pigen rundt i det uvejsomme terræn, før hun nåede frem til en offentlig vej og blev fundet af en bilist.

- Jeg er dybt imponeret over pigen, lyder det fra den lokale sherif Frank Rogers.

Kom ind i skydække
Pigen var lørdag på flyvetur med sine bedsteforældre fra Montana til Washington, da flyet, en Beech A-35, kom i problemer og styrtede ned i vildnisset. Her brød flyet i brand.

- Vi kom ind i et skydække, har Autumn Veatch forklaret sine redningsfolk.

Pigen har fortalt, at hun i første omgang ventede på hjælp ved flyet. Men efter en dags tid begyndte hun at gå efter hjælp. Hun fulgte sti nummer 20 i nationalparken.

Dybt chokeret
Efter flere dages vandring nåede Autumn Veatch omsider frem til civilisationen og blev reddet af en bilist, som kørte hende hen til en butik i området, hvorfra der blev slået alarm.

Pigen, der var dybt chokeret,  blev omgående indlagt på hospitalet, hvorfra hun angiveligt har publiceret et fotografi af sig selv og sin familie.

Redningsfolkene jublede højlydt ved fundet af Autumn Veatch.

- Hun har ikke pådraget sig alvorlige eller livsfarlige kvæstelser ved styrtet. Men hun var noget dehydreret, lyder det fra Scott Graham, der er chef på Three Rivers Hospital.

Leder videre
Det er foreløbig uklart, hvad der er sket med bedsteforældrene under styrtet.

Myndigheder og politi har endnu ikke ønsket at uddybe dette nærmere.

Helikoptere har i de seneste døgn ledt efter det styrtede fly.