Flystyrt: Reddede sit barn med hjertemassage

Et lille barn blev reddet af sin fars hjertemassage, efter faderen havde hevet sønnen ud af det styrtede TransAsia-fly i Taiwan

Følg Krimi

11 personer er endnu savnet, efter gårsdagens flystyrt i millionbyen Taipei i Taiwan. Det bekræfter de lokale myndigheder ifølge The Telegraph.

TransAsia-flyet styrtede ned i Keelong-floden natten til onsdag efter bare få minutter i luften. 32 ud af 58 personer ombord er i skrivende stund meldt dræbt, mens 15 personer på mirakuløs vis har overlevet det dramatiske styrt.

Blandt de 15 overlevende er en lille familie på tre, som, kort inden flyet GE235 lettede, fik lov til at skifte pladser fra den venstre side af flyet til den højre side.

Den flytning kan meget vel have reddet familiens liv, fordi især den venstre side af flyet fik meget slemme skader af styrtet.


Her kan du se flystyrtet helt tæt på

Gav instinktiv hjertemassage
Selvom familien sad i den mindst skadede side af flyet, var den lille dreng på 15 måneder, Lin Rinyao, meget tæt på at omkomme. Da faderen kom fri fra det styrtede fly, var hans lille søn nemlig stadig ikke kommet ud.

- Jeg må ikke miste min søn, tænkte faderen, Lin Mingwei, ifølge hans bror, som har talt med et lokalt medie.

Derfor dykkede faderen ned i vandet og brugte tre minutter i den mudrede flod på at finde sin søn. Da han endelig fandt sønnen, havde den lille dreng lilla læber, faderen kunne ikke finde nogen hjertelyd.

Rent instinktivt begyndte faderen derfor at give drengen hjertemassage, selvom han faktisk aldrig har lært, hvordan man gør. Og det reddede sønnen.

Drengen ligger nu på intensivafdelingen på et lokalt hospital, men det forventes, at han overlever. Moderen, Jiang Yuying, fik ret store kvæstelser under styrtet, men hun er også uden for livsfare.


(video: Ritzau)

Ramte bro inden styrt
Utrolige tv-billeder gik onsdag verden rundt, fordi flere små kameraer i biler havde optage flystyrtet af GE235.

Billederne viser, hvordan flyet først svævede frem og tilbage mellem bygninger, hvorefter det taget et hårdt sving og sidelæns rammer en bro og en taxa med den ene vinge. Bagefter faldt flyet i Keelong-floden.

To personer sad i den gule taxa, som flyet ramte, og gudskelov overlevede både chauffør og den kvindelige passager.

- Jeg besvimede, efter flyet ramte os, sagde chaufføren på hospitalet efterfølgende.

 

Taxa ramt af styrtende fly: Jeg besvimede

Fjernet med kraner
Onsdag eftermiddag dansk tid begyndte redningsarbejderne at gøre klart til at bjærge propelflyet med to store kraner. Håbet var, at man derefter ville finde de resterende af de savnede personer inde i flyet.

11 personer er dog stadig savnede, og derfor har myndighederne torsdag sendt dykkere i floden igen for at afsøge vandet efter personer.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time