Fodboldfans fra legendarisk tysk klub i slagsmål i København

Fodboldfans fra FCK røg lørdag aften i totterne på fans af St. Pauli på Vesterbro i København

Fans fra fodboldklubben St. Pauli og FC København røg lørdag aften i totterne på hinanden ved Halmtorvet på Vesterbro i København.

Det fortæller flere vidner til Ekstra Bladet.

Slagsmålet skete angiveligt kort efter klokken 22, da de tyske fodboldfans varmede op til en venskabskamp mellem St. Pauli og BK Frem, der spilles på Valby Idrætspark søndag eftermiddag.

Hos Københavns Politi bekræfter man, at en gruppe fodboldfans har været oppe at slås.

- Vi har været til et slagsmål på Halmtorvet. Det ligner umiddelbart et værtshusslagsmål på en cafe. Da vi ankommer til stedet er der en gruppe personer der flygter fra stedet, siger vagtchefen ved Københavns Politi, Kristian Aaskov til Ekstra Bladet.

Politiet skulle ikke bruge lang tid på at skille de to grupper fra hinanden.

- Alt er roligt, og der er god stemning dernede lige nu. Der er blevet kastet med flasker. Det er formentlig dem der har startet slagsmålet, der er løbet dernede fra. Det lykkedes os dog at få tilbageholdt seks personer, siger vagtchefen.

- Det skal være nogle tyske fodboldtilhængere, det er gået ud over, siger han uden at specificere deres tilhørsforhold nærmere.

St. Pauli spiller til daglig i den næstbedste tyske række og er notorisk kendt for deres hooligans. De er gået hen og blevet lidt af et kult-hold i international fodbold og har fans over hele Europa. Klubben ligger i Hamborg tæt op af 'forlystelses-stedet' Repperbahn og er særligt kendt for at være yderst antifacistisk.

Bagsiden af medaljen er dog, at den hårde kerne af deres fans gentagne gange kommer i slagsmål og kontroverser med andre hooligan-fraktioner og derfor er aftens episode bestemt ikke noget særsyn i klubbens lidt mere end 100-årige historie.

Det skal også nævnes, at St. Paulis ærkerivaler er Hamburger SV, som FCK har et meget stærkt bånd til.