Fodgængere skudt i ansigtet på tæt hold med plastikkugler

Tre mænd kræves fængslet for at have skudt med hardball-pistoler efter tilfældige personer i København

Lørdag nat var der panik flere steder i København, da tre unge mænd kørte rundt og skød efter tilfældige forbipasserende med hardball-pistoler. Lørdag middag fremstilles de mistænkte i grundlovsforhør, sigtet for grov vold.

- De kørte rundt i København og omegn, hvor de har skudt vildt omkring sig. Blandt andet på Istedgade hvor de har kørt langs kantstenen og skudt på tilfældige personer på fortovet, fortæller den centrale efterforskningsleder i Københavns Politi, Kenneth Jensen, til Ritzau.

Indtil videre har politiet kendskab til seks personer, som er blevet ramt af de hårde plastikkugler i løbet af natten, siger Kenneth Jensen til Ritzau.

- Indtil videre har vi seks forurettede. To er ramt tæt ved øjet, og én er ramt i næsen. Så det er farlige områder, og der er skudt fra tæt hold, fortæller han.

Flere af ofrene for kuglerne har efterfølgende været forbi skadestuen for at blive behandlet og for at få dokumenteret skaderne. Heldigvis er ingen af dem kommet alvorligt til skade, selvom der er blevet skudt fra tæt hold.

Det var en patrulje, der ved totiden spottede bilen med de tre mænd på Frederiksberg. I bilen fandt man adskillige hardball-pistoler - både fjederdrevne og gasdrevne.

Ifølge Kenneth Jensen er de gasdrevne hardball-pistoler noget kraftigere end de fjederdrevne. Begge typer pistoler kan dog, ifølge politiet, forårsage alvorlige øjenskader, hvis uheldet er ude. De tre mænd fremstilles i grundlovsforhør i Københavns Dommervagt.