Følelserne fik frit spil: Drenge-Betinas drabsmand kritiserede nævninge

Forsvarer måtte hive 29-årig drabsmand ud af vidneskranken, da han fik det sidste ord

Betina Emilie Jensen var i en årrække en af landets bedste kvindelige udøvere af thaiboksning og tog regelmæssigt til Thailand på træningsophold. Hun blev dræbt af et knivstik i hjertet. (Privatfoto)
Betina Emilie Jensen var i en årrække en af landets bedste kvindelige udøvere af thaiboksning og tog regelmæssigt til Thailand på træningsophold. Hun blev dræbt af et knivstik i hjertet. (Privatfoto)

KØBENHAVNS BYRET (Ekstra Bladet): Når et nævningeting og tre dommere i løbet af de kommende dage skal afgøre, om drabet på Betina Emilie Jensen var overlagt mord eller om det skete i selvforsvar, bliver de sidste ord, de har hørt i sagen, kritik fra den 29-årige drabsmand.

Da han onsdag fik mulighed for at sige noget til de tre dommere og det syv mand store nævningeting, benyttede han nemlig muligheden for at kritisere sammensætningen. Seks af de syv nævninge er kvinder.

'Hun fik som fortjent': Breve belaster 'Drenge-Betinas' mordtiltalte

- Det burde være lidt mere lige, konstaterede han irriteret, inden hans forsvarer fik ham stoppet.

- Kom herover, afbrød han meget bestemt sin klient, og den 29-årige adlød.

Forinden havde den 29-årige københavner nået at sige, at han var 'lige så interesseret i at få sandheden frem som retten'.

'Sad fastklemt og forsvarsløs'
Ifølge hans egen forklaring skete drabet på 'Drenge-Betina', som hun blev kaldt i sin omgangskreds, i selvforsvar, efter han var blevet lokket ud på et toilet på Hjulmagerstien på Amager 26. november sidste år. Her blev han, inden han nåede at tænde lyset, overdænget med slag, hvorefter han trak en kniv for at forsvare sig selv.

Vidner fortæller dog en anden historie. Da sagen startede i sidste uge berettede den ene kvinde, som var til stede i lejligheden, at hun så den tidligere thaibokser Betina Emilie Jensen sidde forsvarsløs - klemt mellem toilettet og væggen - mens den 29-årige stod over hende og tildelte hende adskillige knivstik.

Retsmediciner om 'Drenge-Betina': Det var en meget svær undersøgelse

En anden kvinde forklarede, hvordan hun på et tidspunkt så ham give den nærmest livløse Betina Emilie Jensen flere knivstik i siden af overkroppen, mens han holdt hendes arm op. Det dræbende knivstik, som ramte hjertet, blev netop sat ind fra siden.

Om samme episode har den 29-årige forklaret, at han stak hende i låret. Og sådan er der adskillige gange, hvor forklaringer fra vidner og den tiltalte ikke passer sammen.

Giver skiftende forklaringer
Netop de forskellige forklaringer var en af de ting, anklageren slog ned på, da hun onsdag procederede skyld.

- Sagens øvrige oplysninger og hans skiftende forklaringer tidligere i forløbet understøtter ikke, hvad han har forklaret i retten, lød det blandt andet i anklager Mette Lorentzens procedure, hvor hun også fastslog, at hun ikke købte forklaringen om selvforsvar.

Veninde så drabet på 'Drenge-Betina': Hun var trængt op i en krog

- Det var ikke tiltalte, der var trængt op i en krog og var forsvarsløs. Vidnernes forklaring giver et noget andet billede af det, der skete, sagde hun med henvisning til vidnet, der så Betina Emilie Jensen sidde i en krog, ligesom hun lagde vægt på, at den 39-årige kvinde ikke selv havde været bevæbnet.

Gennem hele anklagerens procedure sad den 29-årige uroligt og vippede på stolen med armene over kors. Flere gange lænede han sig ind til sin forsvarer og kommenterede - tilsyneladende irriteret - på det, anklageren sagde.

'Ikke et almindeligt menneske'
Forsvareren lagde i sin procedure vægt på, at der ikke var fremlagt bærende beviser, der modsagde den 29-åriges egen forklaring og opfordrede nævningene til at forestille sig, at det var dem, der var blevet lokket i baghold på badeværelset.

- Han var komplet uforberedt, sagde forsvareren og kaldte den 29-åriges forklaring troværdig.

Slog Betina ihjel: Hun brød de kriminelles kodeks

Samtidig lagde han vægt på, at Betina Emilie Jensen havde ry i miljøet for at være 'god til at slås.'

- Afdøde var ikke den gennemsnitlige 39-årige kvinde. (...) At blive overfaldet af en, der seks år tidligere er blevet Danmarksmester i thaiboksning, kan sidestilles med at blive overfaldet at et af et almindeligt menneske med et våben, mente forsvareren.

Der falder afgørelse i skyldspørgsmålet på fredag kl. 10, hvor det altså afgøres, om der var tale om selvforsvar. Herefter skal straffen procederes. Den endelige dom afsiges enten på fredag eller 6. oktober, og den 29-årige risikerer en forvaringsdom.

Derfor blev 'Drenge-Betina' dræbt