Fører af flugtbil har meldt sig selv

Lettere forsinket meldte 22-årig mand sig til Midt- og Vestjyllands Politi tirsdag formiddag - fire dage efter, at han angiveligt førte den bil, som påkørte og dræbte 68-årig kvinde i Silkeborg

Den formodede fører af flugtbilen, der fredag dræbte en 68-årig kvinde, har nu meldt sig selv

Den 22-årige mand, som politiet formoder, var fører af den bil, der fredag aften dræbte en 68-årig kvindelig fodgænger på Viborgvej i Silkeborg, har tirsdag formiddag meldt sig selv hos politiet i Silkeborg.

Klokken 9.45 mødte manden op på Midt- og Vestjyllands Politis lokalstation i Silkeborg sammen med sin advokat. Han blev anholdt, sigtet og afhørt og vil blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Viborg i morgen klokken 9.30. Den anholdte har overfor politiet erkendt, at han var fører af personbilen i uheldsøjeblikket.

Se mere video på Local Eyes.

- Vi har lavet en indledende afhøring, og nu skal vi se samlet på sagen ud fra de oplysninger, vi i øvrigt har fra vores undersøgelser på ulykkesstedet, vidnernes forklaringer og afhøringen af de to passagerer, siger politikommissær John Toft fra lokalpolitiet i Silkeborg.

Den 22-årige fører af den grønne Peugot 305, som angiveligt påkørte den 68-årige kvinde, er ifølge Ekstra Bladets oplysninger fra Skive-egnen.

Tre personer i bilen

Den 68-årige kvinde blev påkørt fredag aften klokken cirka 21.15, da hun ville krydse Viborgvej cirka to kilometer fra centrum af Silkeborg. Ifølge øjenvidner blev kvinden påkørt med høj fart af den grønne Peugot 305, hvori der befandt sig tre personer. Bilen, som fik omfattende skader af den voldsomme påkørsel, flygtede efter ulykken, hvor den 68-årige kvinde angiveligt døde på stedet som følge af sine kvæstelser. Senere fredag aften blev den grønne Peugot 305 dog fundet efterladt på H.C Andersens Vej i Silkeborg ikke langt fra ulykkesstedet.

Midt- og Vestjyllands Politi har allerede talt med de to andre personer, som var med i bilen, og det var også forventningen, at føreren af bilen ville møde op på lokalstationen i Silkeborg i løbet af i går, efter at hans advokat havde informeret politiet om, at det ville ske. Således er det overvejende sandsynligt, at den 22-årige, hvis identitet politiet kendte, ville være blevet anholdt i dag, hvis han ikke selv var mødt op på lokalstationen i formiddag.

Af hensyn til den videre efterforskning har Midt- og Vestjyllands Politi ikke yderligere oplysninger om sagen på nuværende tidspunkt.

Kvindelig fodgænger dræbt: Flugtbilister på fri fod