Første dag endte i tragedie: Elev frifundet for uagtsomt manddrab

En 35-årig politimand blev sidste år dræbt i trafikken. På førersædet sad en ti år yngre politielev

Den store Mercedes blev slynget rundt mellem autoværnene på E45, inden den landede på en skråning. Den 35-årige instruktør på passagersædet døde kort efter af sine kvæstelser. Øxenholt Foto
Den store Mercedes blev slynget rundt mellem autoværnene på E45, inden den landede på en skråning. Den 35-årige instruktør på passagersædet døde kort efter af sine kvæstelser. Øxenholt Foto
Følg Krimi

En nu 25-årig politielevs første køretræningsdag endte 7. september sidste år fatalt.

Som led i en øvelseskørsel kørte den 25-årige over 160 kilometer i timen på en motorvej ved Randers, da han mistede herredømmet over bilen. På passagersædet sad hans 35-årige kollega, som endte med at miste livet.

Den 25-årige blev herefter tiltalt for uagtsomt manddrab, men Retten i Randers har fredag frifundet manden, oplyser retten.

Manden slipper dog ikke for straf. Retten idømte ham en bøde for 2000 kroner for at have overtrådt færdselsloven.

Politielev nægter trafikdrab på kollega

Både den dræbte og den tiltalte var ansat ved Østjyllands Politi.

Torsdag kom det frem, at den 25-årige og hans 35-årige instruktør startede på køreteknisk anlæg, hvor den 25-årige havde trænet kurve- og slalomkørsel samt foretaget forskellige køretekniske øvelser.

Efter det trænede de landevejskørsel og var altså sluttet af med at øve udrykning på motorvejen, indtil det endte fatalt.

I elevens uddannelsesplan var der indlagt køretræningsdage, og 7. september var den første.

- Jeg foreslog, at vi kørte 130-140 km/t., og det, syntes (den nu afdøde betjent red.) var en god idé, lød det fra tiltalte.

- Der var kun positiv feedback. Han var dog irriteret over, at de andre trafikanter ikke trak ind, for vi kom jo med blå blink, sagde politieleven.

Politiets eget tekniske udstyr og en erklæring fra en bilinspektør slår imidlertid fast, at farten var på 170 km/t. eller mere, da bilen på en sejlende regnvåd kørebane pludselig mistede kontakten med asfalten og blev kastet rundt på vejen.

Øjeblikke efter ramte den tunge bils højre side et betonautoværn, der gennemborede højre fordør og dræbte den 35-årige erfarne kørselsinstruktør.

Fordi politifolkene var i tjeneste, gik undersøgelserne af ulykken til Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP).

I sager, hvor politifolk undersøges for forbrydelser, er det Statsadvokaten, der beslutter, om der rejses tiltale.

Den tiltalte betjent kom ikke alvorligt til skade i ulykken, der skete klokken 14.32, og som fik både rigspolitichefen og justitsministeren til offentligt at sende tanker til de pårørende.

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+