Første gang i 12 år: Grusom behandling

En sydkoreansk embedsmand er blevet skudt og brændt af nordkoreanske soldater. Det er første gang siden 2008, at en civil bliver dræbt

De nye billeder fra Nordkorea af Kim Jong-un er fra 15. september, hvor diktatoren besøgte Hwanghae-provinsen efter oversvømmelserne. Foto: Ritzau Scanpix
De nye billeder fra Nordkorea af Kim Jong-un er fra 15. september, hvor diktatoren besøgte Hwanghae-provinsen efter oversvømmelserne. Foto: Ritzau Scanpix

Nordkoreanske soldater har skudt og brændt en sydkoreansk embedsmand.

Det oplyser de sydkoreanske myndigheder torsdag.

Ifølge myndighederne er der tale om en 47-årig mand, der var tilknyttet Hav- og Fiskeriministeriet i Sydkorea. Han forsvandt tidligere på ugen, og nu oplyser man, at hans forkullede lig er blevet fundet.

- Vores militær fordømmer denne grusomhed og forventer en forklaring, og at de ansvarlige straffes, siger general Ahn Young-ho.

Det er fortsat uklart, hvorfor manden blev skudt, men ifølge sydkoreansk militær handlede soldaterne ud fra ordre om at undgå coronavirus i landet.

Dronning Margrethe sender hilsen til Kim Jong-un

Artiklen fortsætter under billedet ...

Foto: Ritzau Scanpix
Foto: Ritzau Scanpix
 

Første gang i 12 år
Manden blev efter sigende udspurgt, inden soldaterne fik besked ovenfra om at skyde ham. Efterfølgende blev han brændt af mænd i gasmasker, så coronavirus ikke ville sprede sig, hvis han var smittet.

- Vi vurderer, at Nordkorea har handlet imod menneskerettighederne og skudt en menneske som en del af deres retningslinjer for coronavirus, oplyser en

Hvorfor manden forsvandt, er fortsat ikke slået 100 procent fast, men teorien er, at han forsøgte at flygte fra Sydkorea til Nordkorea. Han blev meldt savnet af sine kolleger 12.51 mandag.

Ifølge Yonhap News Agency er det første gang siden 2008, at en civil sydkoreaner er blevet skudt i Nordkorea, fortæller en talsperson for stabscheferne i Sydkorea.

Diktatorens luksusliv: Spiste dansk kød, drak svinedyr sprut og skød sine festgæster for sjov

En mands drøm smadrede en hel nation: 200.000 bomber smidt ned i hovedet på 200.000 mennesker