Første mand anholdt efter gruppevoldtægt af 16-årig

En mand er blevet anholdt for at have gruppevoldtaget en kun 16-årig pige sammen med 32 andre

Lucas Perdomo Duarte Santos (tv.) og Raphael Assis Duarte Belo (th) er blandt de mistænkte. (Foto: Politifoto)
Lucas Perdomo Duarte Santos (tv.) og Raphael Assis Duarte Belo (th) er blandt de mistænkte. (Foto: Politifoto)

Brasiliansk politi har lørdag anholdt en af de formodede gerningsmænd bag en brutal gruppevoldtægt af en 16-årig pige sidste weekend i Rio de Janeiro. Det skriver AFP.

70 mænd fra brasiliansk politi stormede et slumkvarter i Rio de Janeiro, men jagter fortsat 32 andre formodede gerningsmænd.

Indtil videre er fire formodede gerningsmænd blevet identificeret. Blandt dem er pigens 20-årige kæreste, som angiveligt lokkede hende hen i den lejlighed, hvor voldtægten fandt sted.

De fire mistænkte er hendes 20-årige kæreste Lucas Perdomo Duarte Santos og 41-årige Raphael Assis Duarte Belo, som begge er med i videoen. Desuden er 18-årige Marcelo Miranda da Cruz Correa og 20-årige Michel Brazil da Silva mistænkt for at have distribueret videoen på internettet.

Det vides endnu ikke, hvem den anholdte er.

33 mænd gruppevoldtog 16-årig - voldtægtsbillede fik hundredvis af likes

To dage efter, pigen angiveligt blev voldtaget, lagde gerningsmændende et videoklip, der nu er slettet, af voldtægten på sociale medier, som vidste pigen nøgen og bevidstløs.

Politiet mener, at pigen blev udsat for voldtægten, fordi hendes kæreste mente, at hun havde været ham utro.

Husker meget lidt
Den 16-årige pige har angiveligt forklaret, at hun husker meget lidt af, hvad der skete. Hun husker blot, at hun kom hjem til sin kæreste lørdag herefter er hukommelsen næsten tom. Næste dag vågner hun op i andet hus nøgen og påvirket af stoffer.

33 mænd voldtog 16-årig og lagde det på Twitter

Rundt om hende stod 33 mænd med rifler og pistoler, har hun fortalt til politiet.

Det brasilianske medie Globo.com har været i kontakt med et familiemedlem til pigen, der fortæller, at en gademedarbejder reddede hendes liv.

- Der var en person, der reddede hendes liv, for jeg er sikker på, at de ville slå hendes ihjel.  Vi er meget kede af det og indignerede. Vi er chokerede over, at der er så meget ondskab i verden, siger familiemedlemmet.