Første ord i retten: Uskyldig

Don Ø har netop erklæret sig uskyldig

Følg live-dækningen i tekst ved at scrolle herover:

Efter den offentlige anklager Jan Hansen nu har præsenteret, hvad tidligere bestyrelsesformand i Parken Flemming Østergaard er tiltalt for, har hovedpersonens egen advokat netop sagt, at Flemming Østergaard erklærer sig ikke skyldig.

Anklagerne går på, at Flemming Østergaard og blandt andre daværende direktør i Parken Jørgen Glistrup, som også er anklaget i sagen, skulle bruge Parkens og de mange tusinde aktionærers penge på at købe firmaets egne aktier på børsen i forsøget på at holde aktiekursen på et kunstigt højt niveau. Det skete i perioden 2007-2008.

Don Ø før retssag: Lad os få det overstået

Til det sagde Flemming Østergaards advokat, Sysette Vinding Kruse.

- Jeg skal erklære ham ikke skyldig, sagde hun, inden hun kort forklarede, hvorfor Parken i sin tid købte egne aktier:

Også Jørgen Glistrup, der var direktør i Parken i perioden, nægter sig skyldig, lød det fra hans forsvarer Karoly Nemeth.

- Jørgen Glistrup kan ikke erkende sig skyldig. Jørgen Glistrup har udført de opgaver, som bestyrelsen har pålagt ham. Han har gennemført en overordnet strategi på en sådan måde, så opkøbet ikke er sket med henblik på at påvirke kursen men kun for at dække det legitime behov selskabet har haft. Det er ikke foretaget til kunstig høje eller lave kurser, siger Karoly Nemeth.

Parken overraskede derimod ved at erklære sig skyldig i et af de punkter, som selskabet er tiltalt for. Således informerede Parken nemlig ikkke om, da selskabet egen aktieandel steg fra 4,78 procent til 5,02 procent af egne aktier 9. juli 2008. Desuden blev der heller ikke informeret om det, da selskabets andel faldt til 4,99 10. juli 2008, og endelig informerede man ikke om det, da andelen igen steg til 5,04 procent 16. juli 2008.

Det er nemlig sådan, at når selskaber er registreret på fondsbørsen, skal det offentliggøres, hvis nogle aktionærerer kommer over fem procent. Derved er de nemlig storaktionærer.

- Parken erkender forhold tre, sagde selskabets advokat, Hanne Rahbæk.

Flemming Østergaard ankom til retten kort før 9:30. Han er netop kommet hjem fra USA, hvor han blandt andet har besøgt sin søn, ligesom han har holdt foredrag derovre. Han solbrun og iført et mørkt jakkesæt med mørkt slips.

Inden han gik ind i rettens lokaler, sagde han:

- Jeg glæder mig til at få det overstået.