Første tilfælde i ni år: Jennifer blev suget halvvejs ud af fly

43-årig kvinde mistede livet efter en eksplosion i en flymotor kort tid efter flyet lettede

Klokken 11.30 lokal tid nødlandede flyet uden yderligere problemer i Philadelphia International Airport (Video: AP)
Følg Krimi

Det var en 43-årig mor til to, der tirsdag mistede livet efter en ulykke om bord på et fly fra New York til Dallas.

Det skriver flere amerikanske medier, heriblandt The Inquirer.

Kort efter flyet lettede fra LaGuardia-lufthavnen i New York, eksploderede en motor tilsyneladende i luften, så en rude smadrede og kabinen blev fyldt med røg.

Passagerfly nødlandet i USA: Motor eksploderede og slog hul på vindue

På grund af den enorme trykforskel, blev den 43-årige Jennifer Riordan fra New Mexico suget delvist ud af vinduet med overkroppen først, hvorefter en række af de andre passagerer kæmpede for at hive hende tilbage om bord på flyet.

Men på trods af den heltemodige indsats blev kvinden erklæret død efter ankomsten på hospitalet i Philadelphia, hvor flyet måtte nødlande.

43-årige Jennifer Riordan mistede på tragisk vis livet tirsdag, da hun blev suget ud af et fly i luften. Foto: Marla Brose/The Albuquerque Journal via AP
43-årige Jennifer Riordan mistede på tragisk vis livet tirsdag, da hun blev suget ud af et fly i luften. Foto: Marla Brose/The Albuquerque Journal via AP
 

Kærlig og passioneret
Jennifer Riordan var på vej fra et forretningsmøde i New York, da hun på tragisk vis blev det første dødsoffer for en flyulykke i USA siden 2009.

Hendes familie har efterfølgende udsendt en kort udtalelse, skriver journalist Erica Zucco fra det Alberquerque-baserede medie KOB4 på Twitter.

- Jennifers udstråling, passion og kærlighed gennemtrængte vores lokalsamfund og strakte sig over hele landet. Hendes indflydelse på alt og alle, hun kom i nærheden af, var større end hvad man nogensinde kan måle. Men mest af alt, er hun grundstøtten i vores familie, lyder det blandt andet fra familien.

Ifølge The Inquirer havde hun været gift med sin mand i 20 år, og de havde to børn sammen.

- Til hendes minde, vær sød at huske altid at være venlig, elskende, omsorgsfuld og omfavnende, slutter familien.

Pilot var erfaren jagerpilot
Foruden Jennifer Riordan kom syv andre personer til skade i forbindelse med den voldsomme hændelse, hvor der straks blev udløst iltmasker til passagererne efter eksplosionen. Flypersonalet alarmerede kort efter om brand på flyet.

Mens passagerne bliver hyldet for deres kamp for at redde den 43-årige mors liv, bliver også flyets pilot, Tammie Jo Shults, hyldet for på heltemodig vis at være i stand til at lande flyet forsvarligt, på trods af at der altså manglede en motor, og der var et hul i kabinen.

- En kæmpe tak til Southwest-personalet og -piloten for deres viden og mod under disse omstændigheder. Gud velsigne hver eneste af dem, lyder det fra passager Diana McBride på Facebook ifølge New York Post.

Den erfarne pilot havde tidligere været jagerpilot i luftvåbnet og var angiveligt en af de første kvinder i USA til at flyve kampflyet F/A-18 Hornet.

Tidligere problemer med motor
Der er nu iværksat en større undersøgelse for at klarlægge årsagen til tirsdagens ulykke.

Ifølge Robert Sumwalt, der står i spidsen for National Transportation Safety Board, der svarer til Haverikommissionen i Danmark, vil fokus formentlig være rettet mod en et turbineblad, der knækkede af motoren, skriver The Inquirer.

Foto: NTSB via AP
Foto: NTSB via AP
 

Bladet er et af de 24 turbineblade, der får luft ind i motoren, og den var knækket af på det sted, hvor den er forbundet til motorens centrum.

For mindre end et år siden havde både luftfartsmyndighederne og motorproducenten rettet fokus mod problemer med metaltræthed for netop turbinebladene på den motortype, CFM56, som var i flyet, der tirsdag var ramt af en ulykke.

En lignende hændelse fandt nemlig sted i 2016, og det blev derefter foreslået, at fly der havde rejst en vis afstand skulle have motorerne undersøgt for mulige fejl.

Det er endnu uvist, hvorvidt ulykkesflyet var udset til at have foretaget en sådan kontrol, og hvorvidt flyselskabet Southwest foretog den slags test. Det skal nu også undersøges.

Der var i alt 144 passagerer og fem besætningsmedlemmer om bord på flyet.

Mere fra Ekstra Bladet+

BREAKINGBREAKING
Der skides grønne grise i Statsministeriet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind