Folkemødet: Her er politiets døgnrapport

En enkelt joint, lidt skunk og så nogle bornholmske slagsbrødre. Det er hvad døgnet på solskinsøen har budt politiet

Bornholms Polit har tidligere på ugen varslet, at de under Folkemødet særligt holder øje med udskænkningen på solskinsøen. Det gav natten til lørdag pote. Foto: Rasmus Flindt
Bornholms Polit har tidligere på ugen varslet, at de under Folkemødet særligt holder øje med udskænkningen på solskinsøen. Det gav natten til lørdag pote. Foto: Rasmus Flindt

For syvende år i træk løber Folkemødet på Bornholm i disse dage af stablen.

Her mødes politikere, erhvervs- og organisationsfolk og borgere ved næsten 3.000 debatter, arrangementer og events.

Og selvom bølgerne kan gå højt på talerstolene, og alkoholen skænkes med lind hånd, så er der ikke meget, der tyder på, at Folkemødets gæster giver politiet sved på panden.

Bornholms Politi oplyser i en pressemeddelelse, at deres betjente i løbet af natten har sigtet i alt fem personer for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Fire af dem var lokale bornholmere, som internt delte kindheste ud.

Én enkelt københavner kunne tilsyneladende ikke finde sine manerer og råbte fredag aften efter politiet.

Den går naturligvis ikke og alle fem blev udstyret med en sigtelse og en mindre bøde for deres optræden.

Derudover fandt politiet endnu mand fra København, der var i besiddelse af en joint og 4 gram skunk, hvilket han fik en bøde for.

Ulovlig udskænkning og kasseløse foretagender

Bornholms Polit har tidligere på ugen varslet, at de under Folkemødet særligt holder øje med udskænkningen på solskinsøen.

Det har det sidste døgns tid tilsyneladende givet pote.

'Indsatsen førte til en sag om ulovlig udskænkning af spiritus ligesom lukketiden var overskredet, og samme sted havde man heller ikke noget kasseapparat, hvilket der også stilles krav om. Det førte til en sigtelse for overtrædelse af restaurationslovgivningen', lyder det i døgnrapporten fra politiet.

Derudover var politiet rundt ved ni andre udskænkningssteder, hvor der blev påtalt forskellige småting, der dog ikke førte til nogen bøde.

'Under resten af Folkemødet vil politiet fortsætte kontrollerne. Vi håber, at vores besøg i går har haft den effekt, at alt er i skønneste orden, når vi kommer på besøg igen', fortsætter opfordringen fra politiet.

Lås din lastbil
Bornholms politi har særlig fokus på sikkerheden under årets Folkemøde. Derfor opfordrer de blandt andet folk til ikke at efterlade større køretøjer ulåst.

'Hvis man forlader eksempelvis sin lastbil, så skal køretøjet aflåses, så ingen uvedkommende kan sætte sig i besiddelse af bilen', lyder det fra politiet, der i samme omgang beder øens gæster og indbyggere om at have tålmodighed i trafikken. 

'Vi ønsker alle en rigtig god dag på Folkemødet. Vi lover, at vi vil gøre alt for passe godt på jer!,' slutter politiet.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær