For syg til grundlovsforhør: Sigtet for at ville dræbe sine børn og sætte ild til lejlighed

En 57-årig mand skulle i formiddags fremstilles for grundlovsforhør sigtet for at ville dræbe sine børn, men han var ifølge anklageren ikke i stand til at møde op

Foto: Kenneth Meyer
Foto: Kenneth Meyer

Den 57-årige mand, der lørdag blev anholdt for at ville tage livet af sine to små børn og ildspåsættelse, blev ikke fremstillet i grundlovsforhør lørdag formiddag som ellers planlagt. Han var ifølge anklageren for syg til at møde.

Grundlovsforhøret er derfor udsat - foreløbigt på ubestemt tid.

- Han vil blive fremstillet, når lægerne vurderer, at han er i stand til det, siger anklageren hos Vestegnens politi, Helle Egelund Jensen til Ekstra Bladet.

Mand anholdt: Satte ild på lejlighed og ville dræbe børn

- Jeg vil ikke komme nærmere ind på hvorfor, da det er familierelateret, uddyber hun.

Ifølge sigtelsen forsøgte han tidlig lørdag morgen at tage livet af sine to børn på to og syv år. På et øde industriområde i Rødovre skulle han først have givet sine to børn sløvende medicin, mens de sad på bagsædet af deres fars bil. Manden satte da ifølge politiets opfattelse en slange til udstødningsrøret, der så blev ført ind i bilen.

Det koldblodige drabsforsøg lykkedes af ukendte årsager ikke.

Han er også sigtet for tidligere på natten at have hældt brændbart væske ud i lejligheden, som han satte ild til, og dermed bragte de øvrige beboere i ejendommen i fare.

Manden er også sigtet for tidligere på natten at have hældt brandbar væske ud i sin lejlighed på Thorvaldsensvej på Frederiksberg, som han satte ild til. Ifølge sigtelsen bragte han derfor også de andre beboeres liv i fare.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger bunder sagen i familiære stridigheder. Men det vil anklageren dog ikke bekræfte.