Forældre dømt: Ellie myrdet af sin far, og hendes mor dækkede over ham

Pigens far fik i dag livsvarigt fængsel, og hendes mor blev dømt for at ødelægge beviser

Forældre dømt: Ellie myrdet af sin far, og hendes mor dækkede over ham

Politiet har efter dommen offentliggjort disse videoklip fra sagen.

Den seks-årige Ellie Butler blev tævet ihjel af sin 36-årige far, men i stedet for at tilkalde politi og ambulance dækkede pigens mor over drabsmanden og hjalp sin mand med at fjerne beviser og opdigte en historie om, at datteren var faldet ned fra sin stol.

Barnemordet kostede i dag den 36-årige Ben Butler en dom på livsvarigt fængsel, og dommeren retten Old Bailey i London slog fast, at Ben Butler skal afsone mindst 23 år: - Du bliver muligvis aldrig løsladt, sagde dommer Wilkie.

Ellies 36-årige mor Jennie Gray blev idømt tre et halvt års fængsel for at have dækket over sin mands brutale fremfærd mod Ellie.

Under retssagen kom det frem, at den lille pige i ugerne før drabet brækkede sin ene skulder efter vold, og aldrig kom under lægebehandling.

Hun havde også kvæstelser efter et kraftigt greb rundt om hendes kæbe og kvæstelser omkring øjnene og i hjernen.

Ellie døde af et kraftigt kraniebrud, der strakte sig næsten hele vejen rundt om kraniet, og som i retten blev sammenlignet med et kraniebrud fra en voldsom trafikulykke.

artiklen fortsætter under billedet

Ellie Butler blev kun seks år. Da hun var få uger gammel blev hendes far første gang dømt for vold mod datteren, men han blev frifundet i en ankesag. Politifoto.
Ellie Butler blev kun seks år. Da hun var få uger gammel blev hendes far første gang dømt for vold mod datteren, men han blev frifundet i en ankesag. Politifoto.
 

I retten blev hele den tragiske og opsigtsvækkende sag rullet op og forældrenes løgne hullet igennem.

Far tidligere dømt
Ben Butler havde et voldsomt temperament, og i 2007 blev han dømt for at have rusket Ellie, da datteren kun var syv uger gammel.

Men i 2010 blev han frifundet ved en ankesag, og forældrene fik Ellie, der ellers var blevet tvangsfjernet af myndighederne, tilbage i november 2012.

Drabet på den lille pige skete den 28. oktober 2013, hvor Ben Butler var alene med datteren, mens Jennie Gray var på arbejde i London, hvor hun var grafisk designer.

Klokken 13.46 fik hun et opkald og sms fra sin mand, hvorefter hun i hast forlod arbejdet og tog en taxi hjem. Ellie lå død i lejligheden, og forældrene blev enige om, at få det til at se ud som en ulykke, hvor Ellie var faldet ned fra sin stol.

Ben Butler smed pigens tøj og andre beviser væk i skraldespande nær parrets hjem i Westcover Close i Sutton, mens Jennie Gray blandt andet vaskede og skiftede den t-shirt hun havde haft på, da hun kom hjem.

Slog alarm efter to timer
Først to timer efter, at Jennie Gray hastede hjem fra arbejde slog forældrene alarm til 9-9-9 og fortalte, at de havde fundet datteren bevidstløs på gulvet i soveværelset.

De gav hende hjertemassage og kunstigt åndedræt under vejledning fra alarmcentralen, og pigen blev kørt på hospitalet, hvor hun blev erklæret for død kl. 17.01.

Ellie havde ingen åbne sår, men en kraftig blød hævelse på bagsiden af hovedet. Politiet fik mistanke til forældrenes konstruerede historie, og samme aften blev Ben Butler anholdt.

Derefter gik politiet i gang med at efterforske Jennis Grays rolle og betjente indsamlede blandt andet 150 timers TV-overvågning, efter at moderen først havde forklaret, at hun var taget tidligt hjem fra arbejde, fordi der var lidt at lave.

Da hun kom hjem, kunne hun høre Ellie lege i sit værelse på første sal. Men da forældrene kaldte på datteren for at hun skulle komme ned i stuen for at spise kage, reagerede hun ikke, og de fandt hende bevidstløs i værelset.

Efterforskningen viste, at Jennie Gray løj. En video viste blandt andet, at hun forlod kontoret i hast og prajede en taxi.

Kriminalinspektør Daved Reid fra drabsafdelingen hos Scotland Yard siger efter dagens dom, at Ben Butler forsøgte at redde sig selv, da datteren lå død eller døende. - I stedet for at ringe efter en ambulance, ringede han efter hustruen, som skyndte sig hjem og gjorde hvad der var nødvendigt for at beskytte ham.

Ellies stol, som forældrene forsøgte at bilde politiet ind, at datteren faldt ned fra. Politifoto.
Ellies stol, som forældrene forsøgte at bilde politiet ind, at datteren faldt ned fra. Politifoto.