Forældre dømt for sexmisbrug af ni-årig datter

Otte og syv års fængsel til 53-årig mor og 52-årig stedfar fra Skagen

Sexovergrebene skete her i familiens hjem i Skagen. (Foto: Rene Schütze)
Sexovergrebene skete her i familiens hjem i Skagen. (Foto: Rene Schütze)

En 53-årig mor og en 52-årig stedfar er onsdag eftermiddag ved retten i Hjørring idømt otte og syv års fængsel for flere seksuelle overgreb mod deres nu ti-årige datter.

Stedfaren blev dømt for i mindst tre tilfælde at have haft samleje med sin dengang ni-årig steddatter, mens den 53-årige mor blev dømt for medvirken til overgrebene.

Begge blev også dømt for at have ladt andre uidentificerede mænd have samleje med pigen med deltagelse af den 53-årige mor samt for flere tilfælde af grov blufærdighedskrænkelse.

- Jeg er tilfreds med, at retten har været enig med os i, at der var grundlag for domfældelse, og at der er idømt langvarige frihedsstraffe, sagde anklager Karina Skou fra Nordjyllands Politi efter dommen til Ekstra Bladet.

Overgrebene skete i familiens hjem i Skagen fra januar til oktober sidste år.

Anklagemyndigheden har ikke haft tekniske beviser i sagen, men domsmandsretten lagde vægt på pigens meget detaljerede forklaring og en retsmediciner, som slog fast, at pigen havde været udsat for seksuelle overgreb.

Krimi Nyt sexoffer vidner for lukkede døre

Krimi Retsmediciner: Pige udsat for overgreb

Frederikshavns kommune havde ingen mistanke om sexmisbrug i familien i Skagen. (Foto: Rene Schütze) Krimi Kommune kendte sextiltalte forældre: Ingen mistanke om sexmisbrug

Naboer på vejen fortæller om et hjem med druk og omsorgssvigt. (Foto: Rene Schütze) Krimi Nabo til sextiltalte forældre: Pigen blev svigtet

Den 53-årige kvinde blev også dømt for at have ladt andre mænd misbruge sin nu 23-årige datter i perioden 2000-2003, da de boede på Ærø.

Kommunen holdt øje med familien

Siden tilflytningen til Frederikshavns kommune i 2011 har kommunen holdt øje med den 53-årige mor og 52-årige stedfar.

Men på trods af stor opmærksomhed har kommunen ikke på noget tidspunkt frem til anmeldelsen sidste efterår haft mistanke til seksuelle overgreb i hjemmet i Skagen.

Kommunen havde kun indtryk af, at der var omsorgssvigt og alkoholproblemer i hjemmet, og pigen blev derfor fjernet i oktober sidste år på baggrund af omsorgssvigt og alkoholproblemer - ikke seksuelle overgreb.

Frederikshavn kommune anmeldte sagen til politiet i november sidste år, efter den ni-årige pige havde betroet sig til sin plejemor.

De dømte, som ikke længere danner par, har under hele sagen nægtet sig skyldige og ankede på stedet dommen.

Ud over fængselsstraffen skal de dømte også betale 100.000 kr. i erstatning til den yngste datter. Moren skal desuden betale 30.000 kr. til den ældre datter.