Forældre dømt for vold: Syvårig fik nok efter spark

En syvårig piges forklaring er så troværdig, at pigens forældre på den baggrund er blevet dømt for vold

En lille pige fra Store Heddinge på Stevns fandt sig i jævnlige lussinger. Men da faren sparkede hende, fik den syvårige pige nok og fortalte om volden til sin lærer.

Onsdag førte det til en dom over pigens forældre for vold og medvirken til vold. Det fortæller anklager Lasse Biehl fra Midt- og Vestsjællands Politi. Forældreparret overvejer at anke dommen.

Faren blev idømt 50 dages fængsel. Moren fik 30 dage. Straffen for begge forældre blev gjort betinget. Dermed slipper forældrene for at skulle afsone. Medmindre de begår ny vold.

Retten i Roskilde, som afsagde dommen, stillede yderligere et krav til faren. Han skal gennemgå et kursus, som skal lære ham at styre sit temperament og håndtere sin vrede.

- Dommen er i overensstemmelse med, hvad jeg havde bedt om fra anklagemyndighedens side, fortæller Lasse Biehl til Ritzau.

Sagen er ifølge Lasse Biehl bemærkelsesværdig. I bevismaterialet er der ingen objektive tegn på vold. Og det er stort set kun pigens forklaring, der har fældet forældrene.

- Retten har vurderet, at hendes forklaring er troværdig. Hun har kunnet fortælle detaljeret om, hvordan volden er foregået, fortæller Lasse Biehl.

Familien bor i Store Heddinge på Stevns. De er danske, og ud over den syvårige pige har parret et barn på et år.

- Begge børn har været tvangsfjernet siden sagens begyndelse, fortæller Lasse Biehl.

Ifølge anklageren gik pigen til sin lærer, efter at hun var blevet sparket af sin far. Læreren gik videre med pigens historie til kommunen. Efter at have haft en samtale med forældrene valgte kommunen at anmelde sagen til politiet.