Forældre frifindes efter mere end 300 dage i fængsel

En mor og hendes mand fra Sydsjælland går fri for anklager om misbrug af kvindens datter gennem en årrække

En 49-årig mor og hendes 40-årige mand, der har siddet varetægtsfængslet i 320 dage, er tirsdag formiddag blevet løsladt.

Parret var anklaget for seksuelle overgreb mod kvindens nu 12-årige datter gennem en årrække, men et nævningeting i Retten i Næstved har frifundet begge.

Begge var anklaget for voldtægt og andet seksuelt forhold til en pige under 12 år. Kvinden var endvidere tiltalt for incest mod barnet, som er hendes biologiske datter.

Sagen var rejst som en nævningesag. Det betyder, at anklageren gik efter mere end fire års fængsel.

Men et flertal i retten finder altså ikke grundlag for, at parret er skyldige.

En enkelt nævning mener dog, at det var bevist, at de tiltalte, omend i mindre omfang end de var tiltalt for, havde begået en række seksuelle overgreb mod pigen.

Men det er de resterende fem nævninger samt tre juridiske dommere ikke enige i.

Mandens forsvarer, advokat André Rouvillian, er lettet på sin klients vegne efter dagens afgørelse.

- Det her er jo nogle forfærdelige anklager.

- Så har han jo et stort arbejde med at få styr på sit liv igen efter næsten et års varetægtsfængsling, siger han.

Anklagerne byggede hovedsageligt på datterens egen forklaring. Hun har tidligere betroet sig til sin stedmor, en lærer og er blevet afhørt på video.

Tiltalen lød, at parret havde voldtaget datteren i familiens hjem i Næstved gennem seks år, fra hun var tre år gammel i 2008.

Men retten vurderer ikke, at datterens forklaring er troværdig nok, fortæller specialanklager Susanne Bluhm, der har mødt i sagen.

- Når der ikke er andre beviser i sagen, så er det jo i bund og grund en troværdighedsvurdering af barnet sammenholdt med vurdering af de tiltalte, siger Bluhm.

Hun vil nu nærlæse afgørelsen, og derefter skal anklagemyndigheden tage stilling til, om den skal ankes til Østre Landsret.

Moren var også tiltalt for at blufærdighedskrænkelse af parrets nu 7-årige søn ved at onanere foran ham. Det blev hun også frifundet for.

Parret, der har været varetægtsfængslet siden 17. marts 2017, blev løsladt ved domsafsigelsen.