Forældre og bedstemor tiltalt for børnemishandling

To børn på 9 og 11 fra Fyn blev ifølge anklageskriftet både slået, sparket og efterladt i en skov

En 11-årig søn og en ni-årig datter er ifølge anklagemyndigheden hos Fyns Politi blevet mishandlet af deres forældre og bedstemor. (Modelfoto: Jan Sommer)
En 11-årig søn og en ni-årig datter er ifølge anklagemyndigheden hos Fyns Politi blevet mishandlet af deres forældre og bedstemor. (Modelfoto: Jan Sommer)

En ni-årig datter og en 11-årig søn er ifølge anklagemyndigheden hos Fyns Politi blevet mishandlet af deres egne forældre og bedstemor.

Sagen begynder på næste onsdag ved retten i Odense.

Mishandlingen er sket i perioden fra 2010 til september 2015, hvor politiet indledte efterforskningen mod familien, oplyser anklager Maria Blomsterberg til Ekstra Bladet.

Ifølge anklageskriftet er børnene blevet mishandlet på to forskellige adresser i Munkebo på Fyn.

Den 39-årige mand, den 36-årige kvinde og den 61-årige bedstemor er alle tiltalt for vanrøgt, mishandling, nedværdigende behandling og ulovlig tvang mod de to børn.

De er alle tiltalt for at have deltaget i mishandlingen, haft viden om det, overværet det, eller undladt at gribe ind.

Efterladt i skov
Ifølge anklageskriftet er børnene bl.a. blevet slået og sparket. De er også blevet hevet hårdt i ører og næse, så de fik blodansamlinger.

Den 11-årige søn er også flere gange blevet placeret under en kold bruser, fordi han havde tisset eller haft afføring i bukserne.

Drengen er ifølge anklageskriftet også blevet tvunget til at spise, indtil han kastede op, og han er blevet placeret ude i sneen delvist påklædt og uden overtøj, når han havde tisset i bukserne.

Begge børn er også ifølge anklagen blevet efterladt ude i en skov i et ukendt tidsrum, når de have tisset eller haft afføring i bukserne.

Faderen og den 61-årige bedstemor er desuden også tiltalt for grov vold mod den ni-årige datter, da de ifølge anklageskriftet også har slået hende over fingrene og på bagdelen med en pind eller kæp.

Ingen af de tiltalte har været varetægtsfængslet, og de nægter sig skyldige.

Anklagemyndigheden går efter en fængselsstraf til alle tre tiltalte.

Sagen begynder 11. maj, og der er afsat tre retsdage. Der ventes at falde dom 26. maj.