Forældre og tre sønner sigtet for fem hjemmerøverier: Mistænkes for 16

Forældre og deres tre sønner mistænkes for endnu 11 hjemmerøverier. Mange koster beslaglagt

Politiet ransagede dette hus på Falster gennem flere timer, hvor den kroatiske familie, der sættes i forbindelse med 16 hjemmerøverier, holder til. Politiet fyldte en varebil med koster. Foto: Per Rasmussen
Politiet ransagede dette hus på Falster gennem flere timer, hvor den kroatiske familie, der sættes i forbindelse med 16 hjemmerøverier, holder til. Politiet fyldte en varebil med koster. Foto: Per Rasmussen

En varebil blev fyldt med formodede koster fra en stribe hjemmerøverier, da politiet ransagede hos en kroatisk familie på Falster, der mistænkes for at have begået 16 hjemmerøverier på Sjælland og i Sydøstjylland.

Politiet er lige nu ved at gå de mange effekter igennem i forsøget på at koble dem til de specifikke hjemmerøverier.

Politiet har allerede udvidet sigtelserne mod den kroatiske familie, der består af forældre og deres tre sønner, med endnu tre hjemmerøverier.

Så de sigtes nu for foreløbig fem hjemmerøverier. Men politiet efterforsker endnu 11 hjemmerøverier.

Hjemmerøvere taget på fersk gerning hos Tyge: 'Jeg gjorde modstand i ti sekunder'

- I forhold til de 11 forhold udestår der et omfattende efterforskningsarbejde, men vi er ganske optimistiske, idet vores efterforskning og ransagninger allerede har vist meget lovende sammenhænge til disse sager, siger politiinspektør Kim Kliver.

Ældre kan igen føle sig trygge
Den kroatiske familie, tre unge mænd på 17, 19 og 22 år samt deres 47 årige far og 50-årige mor sidder varetægtsfængslet. Alle nægter sig skyldige.

Den kroatiske familie er nu sigtet for disse hjemmerøverier:

13. november på Brostykkevej i Hvidovre, hvor den 19-årige og 22-årig blev taget på fersk gerning, da de brød ind hos en ældre ægtepar.

Udsat for brutalt hjemmerøveri: Jeg har medlidenhed med de unge

5. november 2017 mod en 64-årig fåreavler på Møn.

16. oktober på Hæderdalsvej i Hvidovre.

15. august på Stubbekøbingvej i Nykøbing Falster.

9. november på Stationsvej, Tingsted, Nykøbing Falster.

- Der er tale om grove hjemmerøverier, som har fået ældre medborgere til at føle sig utrygge. Det er sjældent vi ser serie-kriminelle begå så grove forbrydelser, siger politiinspektør Kim Kliver, som håber, at politiet nu har sat en stopper for serien af hjemmerøverier.

- Vi så en voldsom stigning i antallet af hjemmerøverier på Sydsjælland, men vi mener, at de har opereret over en stor del af landet, siger Kim Kliver.

Løsladt og fængslet igen
Den kroatiske familie mistænkes foreløbig for otte hjemmerøverier på Sydsjælland og Lolland-Falster, to i Sydøstjylland, et på Midt- og Vestsjælland og fem på Københavns Vestegn.

Forældreparret og sønnerne blev varetægtsfængslet den 13. november ved retten i Nykøbing Falster. Østre Landsret løslod imidlertid forældrene. Men de var kun på fri fod i få dage, da politiet anholdt dem igen og sigtede dem for tre nye hjemmerøverier.

Herefter blev forældrene i går varetægtsfængslet igen ved retten i Nykøbing Falster. Forældrene har atter kæret fængslingen til Østre Landsret.

Familiens 22-årige søn har erkendt et enkelt hjemmerøveri, hvor han blev anholdt på fersk gerning af politiet, da to hjemmerøvere brød ind hos et ægtepar på 77 og 64 på Brostykkevej i Hvidovre. Hans 19-årige bror flygtede ud gennem et vindue, men blev senere anholdt af politiet.

Kroatisk familie mistænkes for stribevis af brutale hjemmerøverier

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.