Forældre sigtet: Kuvøse-barn mishandlet til døde på Herlev Hospital

En pige, der var født for tidligt, døde kun syv uger gammel af kraniebrud og flere ribbensbrud

Pigen lå på afdelingen for for tidligt fødte børn på Herlev Hospital og døde kun syv uger gammel. Modelfoto: Shutterstock
Pigen lå på afdelingen for for tidligt fødte børn på Herlev Hospital og døde kun syv uger gammel. Modelfoto: Shutterstock

En baby, der døde på Herlev Hospital kun syv uger gammel, havde kraniebrud og flere ribbensbrud, og kvæstelserne var årsag til, at pigen døde 25. april.

Pigen var for tidligt født og lå i kuvøse på neonatal-afsnittet på Herlev Hospital. Politiet mener, at forældrene udsatte hende for legemsangreb af særlig rå, brutal eller farlig karakter på hospitalet i perioden fra 18. marts til 2. april.

Forældrene, faderen 33 år og moderen 23 år, blev 17. maj varetægtsfængslet ved Retten i Glostrup sigtet for vold med døden til følge mod spædbarnet. De nægter sig skyldige.

Det fremgår af retsbogen fra grundlovsforhøret, som Ekstra Bladet har fået aktindsigt i, at retten finder, at der er begrundet mistanke om, at forældrene udsatte barnet for volden, der medførte så alvorlige kvæstelser, at hun døde af det.

Karakteren af volden er ukendt og er ikke beskrevet i retsbogen.

Risiko for flugt
Pigen blev født for tidligt 4. marts og indlagt på afdelingen for for tidligt fødte børn på Herlev Hospital.

Grundlovsforhøret blev holdt for lukkede døre af hensyn til politiets efterforskning, så forældrenes forklaringer og politiet beviser kendes ikke på nuværende tidspunkt.

Forældrene blev varetægtsfængslet, så de ikke kan modvirke efterforskningen, og kvinden blev også fængslet, fordi der er risiko for at hun vil flygte ud af landet. Hun havde arabisk tolk ved grundlovsforhøret, mens faderen taler flydende dansk.

Forældrene blev anholdt 16. maj med knapt tre timers mellemrum. De blev i grundlovsforhøret fængslet til 13. juni og kærede til Østre Landsret.

25. april blev det besluttet at slukke for babyens respirator.