Forældre tiltalt for vanrøgt: Otte sultne børn levede i skidt og møg

Kommune meldte forældre til politiet. Nu stilles de for retten for mishandling og vanrøgt

Forældrene stilles for retten i Næstved, hvor de er tiltalt for mishandling og vanrøgt. Foto: /ritza7Joachim Adrian
Forældrene stilles for retten i Næstved, hvor de er tiltalt for mishandling og vanrøgt. Foto: /ritza7Joachim Adrian

Otte misrøgtede børn levede i årevis i skidt og møg og utryghed på en landejendom på det sydvestlige Sjælland, hvor de jævnligt blev afstraffet med vold og sendt i seng uden mad.

Sådan lyder tiltalen mod børnenes forældre, moderen 45 år og faderen 49 år, som nu stilles for retten i Næstved.

Her er faderen tiltalt for grov vold og mishandling af børnene og for blufærdighedskrænkelse ved at have set pornofilm på computeren i stuen og onaneret, mens to af sønnerne var til stede.

Både faderen og moderen er tiltalt for vanrøgt og nedværdigende behandling efter straffelovens § 123 ved at have ladet børnene leve under usle, beskidte og utrygge forhold gennem fire år fra 2013 og til marts 2017, hvor kommunen anmeldte forældrene til politiet.

Forældrene nægter sig skyldige.

De otte børn er i dag mellem fire og 18 år gamle. Der er tale om seks drenge og to piger.

Fem af børnene er fælles børn, mens den 49-årige mand er stedfar til tre af børnene, nemlig de tre ældste, to stedsønner på 16 og 18 år og en 14-årig steddatter.

Parrets fem fælles børn er de yngste, fire sønner på fire, fem, otte og 10 år og en syv-årig datter.

Afføring på gulvet
Ifølge anklageskriftet lod parret børnene vokse op i en bolig, der generelt var meget beskidt.

Der var skimmelsvamp på badeværelset og kaninafføring på gulvet, og i vinteren 2016-17 var der ingen varme på børnenes værelser. Især det ene børneværelse havde træk udefra.

Forældrene sørgede ifølge tiltalen ikke for børnenes hygiejne i form af bad og rent tøj. Især den ene søn var til tider meget beskidt og lugtende, lyder tiltalen.

Moderen både kendte til og overværede i nogle tilfælde, at hendes mand som led i sin afstraffelse af børnene sendte dem på værelset i op til et døgn uden mad.

Hjemmet var præget af frygt og utryghed som følge af faderens alkoholmisbrug, og han råbte højt af børnene, slog hårdt i bordet og ødelagde deres legetøj.

Ofte holdt faderen ikke opsyn med de to yngste sønner på fire og fem år, fordi han lå og sov.

Blodige næser
Ifølge tiltalen blev syv af børnene ofte slået med flad eller knyttet hånd, så nogle af dem fik næseblod og blå mærker. Den syv-årige datter fik et knytnæveslag i hovedet, så hun faldt ned ad trappen.

Den ene stedsøn blev skubbet ind i en vindueskarm og den fem-årige søn blev slået i gulvet, så han fik næseblod og blev trampet hårdt over sine bare tæer.

Faderens vold omfattede ifølge tiltalen slag med flad og knyttet hånd i hovedet og på kroppen, spark, niv og skub og ofte overværende børnene, at deres søskende blev mishandlet.

Retten i Næstved har afsat to en halv dag til retssagen, hvor dommen ventes den 11. januar.