Annonce:
Annonce:

Forældre tiltalt for voldtægt: - Kommunen har jagtet familien

Forældrene er ofre for heksejagt, mener forsvarere i sag, hvor par kræves fængslet for vold, vanrøgt og voldtægt mod deres egne børn

Fredag og mandag blev beviser og forklaringer fra den uhyggelige sag ridset op under procedurerne. Nu skal dommere og nævninge afgøre, om forældrene er skyld i vanrøgt, vold og voldtægter af deres egne børn. Foto: Shutterstock
Fredag og mandag blev beviser og forklaringer fra den uhyggelige sag ridset op under procedurerne. Nu skal dommere og nævninge afgøre, om forældrene er skyld i vanrøgt, vold og voldtægter af deres egne børn. Foto: Shutterstock
Annonce:
Følg Krimi

KØBENHAVNS BYRET (Ekstra Bladet): - Børns troværdighed skal måles ud fra en anden målestok, end voksnes skal. For ingen kan forvente, at børn er så præcise, detaljerede og fokuserede i deres svar, som voksne er.

Sådan indledte anklager Anders Larsson sine endelige bemærkninger i sagen mod en 49-årige mor og en 54-årig far, der er tiltalt for at have udøvet vanrøgt, vold og voldtægter mod deres egne børn. Børnene er i dag 19,14, 12 og 11 år.

Tiltalerne er hovedsagelig rejst på baggrund af beskrivelser om seksuelle overgreb, som parrets yngste søn og datter skulle have delt med deres plejeforældre, efter at de blev anbragt. Modsat har de to ældste benægtet forholdene under politiafhøringer.

Annonce:

Mens anklagemyndigheden mener at have løftet bevisbyrden, mener forsvarerne, Karoline Normann og Hanne Ziebe, at de to forældre er ofre for en lang kommunal jagt, der eskalerede, efter at de tre yngste børn blev fjernet i 2018.

- Kommunen har jagtet den familie. De har været optaget af, at familiens omstændigheder så bekymrende ud. Det kan godt være, at der har været tøj på gulvet eller opvask fra dagen før – ja, sågar fra to dage før – men er det en forbrydelse? spurgte Karoline Normann retorisk ud mod nævningene og dommere.

- Der har været rigtig, rigtig mange mennesker i det hus i løbet af årene. Men der har ikke været mistanke eller formodning om overgreb på det tidspunkt. Børnene bliver anbragt, alene fordi det blev besluttet, at forældrene ikke havde forældrekompetencer, pointerede Hanne Ziebe.

Det er forældrene tiltalt for

Begge tiltalte for (vold og vanrøgt)

I perioden fra januar 2010 til 18. december 2018 at have forøvet vanrøgt eller nedværdigende behandling mod deres fælles børn ved kontinuerligt og som et led i opdragelsen at have udøvet vold og

  • opfostrede børnene under uhumske forhold, idet hjemmet var beskidt og rodet,
  • i flere tilfælde lagde børnene i seng uden at give dem aftensmad,
  • i flere tilfælde beordrede børnene til at tisse i haven,
  • i flere tilfælde lukkede børnene inde på deres værelser,
  • i flere tilfælde slog den yngste datter på numsen, til hun begyndte at græde og
  • i flere tilfælde satte gaffatape på den yngste søns mund, når han græd, larmede eller lignende

 

Begge tiltalte for (blufærdighedskrænkelse og voldtægt)

I en årrække forud for den 18. december 2018 i adskillelige tilfælde at have haft samleje og andet seksuelt forhold end samleje med parrets yngste datter og søn, hvilket medførte, at drengen pådrog sig gonorré i svælget.

 

Derudover er faren alene tiltalt for endnu et forhold om blufærdighedskrænkelse af sin yngste datter for seksuelle tilnærmelser. Moren er også alene tiltalt for endnu et forhold om blufærdighedskrænkelse af parrets ældste søn, idet hun mod hans vilje optog ham, mens han var nøgen i badet.

 

Annonce:

Foruroligende detaljer og kønssygdom
Anklager Anders Larsson mener dog, man bør vurdere de to ældstes udsagn i forhold til psykolog Katrine Zeuthens betragtninger om børns stærke loyalitetsfølelse over for deres forældre. Af den grund mener man også, at de to yngste børn er særdeles troværdige, da de udtaler sig til trods for dette.

Derudover lagde han vægt på, at de yngste børns detaljerede beskrivelser og 'foruroligende' brede kendskab til sex overskred enhver tvivl.

Undervejs har plejeforældrene til børnene også vidnet i retten om børnenes tilstand, efter at de blev anbragt. Her fortalte de både om, hvordan de to yngste havde en særdeles seksualiseret adfærd og gjorde seksuelle tilnærmelser både over for plejeforældrene og øvrige plejebørn.

Derudover vidnede de om blå mærker flere steder på kroppen hos den yngste dreng. Han blev herefter undersøgt og testet positiv for gonorré i svælget som den eneste af børnene.

Heller ikke forældrene blev testet positive for gonorré. Men her pegede anklager Anders Larsson på en læges tidligere udtalelser om, at gonorré godt kan have været til stede, men være gået i sig selv.

Den uhyggelige sag har kørt i Københavns Byret siden sommer. Nu lakker sagen mod afgørelsen. Foto: Liselotte Sabroe
Den uhyggelige sag har kørt i Københavns Byret siden sommer. Nu lakker sagen mod afgørelsen. Foto: Liselotte Sabroe

Annonce:

Ledende spørgsmål og heksejagt
I forsvarernes optik er de divergerende forklaringer børnene imellem nok til at rejse begrundet tvivl. De mener, at de to yngste børn er blevet præget af oplysninger og ledende spørgsmål fra 'forudindtagede' voksne og fagfolk.

- Kan vi stole på børn? Ja, det kan vi. Spørgsmålet er nu snarere, om vi kan stole på voksne, sagde Karoline Normann og hentydede til de mange socialrådgivere, psykologer og ikke mindst politiet, der har talt med børnene et utal af gange undervejs i forløbet.

Derudover mente forsvarsadvokaterne ikke, at der var tale om påfaldende adfærd hos børnene, men at det stod klart ud fra deres afhøringer, at anbringelsen ikke var i deres interesse.

- Vi har jo set børnene. Det fremstår tydeligt, at de savner deres forældre og hinanden som søskende. Hvor skulle evnen til at savne og elske komme fra? Den kan da kun komme et sted fra: deres forældre, pointerede farens forsvarsadvokat, Karoline Normann.

Annonce:

Forsvarsadvokaterne lægger vægt på, at der godt kan være tale om en falsk positiv gonorrétest. Derudover påpeger de, at der også er en sandsynlighed for, at drengen kan være blevet smittet i sin tid hos plejefamilien. Plejeforældrene er ikke blevet testet.

De tiltalte havde ingen endelige bemærkninger, og dermed sluttede procedurerne i forhold til skyldspørgsmålet mandag, inden nævninge og dommere trak sig for at votere. Retten vil afsige skyldkendelsen mandag i næste uge.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Søren Pind er gået fra snøvsen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: