Forældre tog på druk i et døgn og glemte baby: Da de kom hjem, var han død

Lille Freddie blev erklæret død efter hans forældre glemte alt om ham efter en timelang druktur

Freddie Neil blev kun en måned gammel. (Foto: Colourbox)
Freddie Neil blev kun en måned gammel. (Foto: Colourbox)

En kun én måned gammel baby blev erklæret død ved ankomsten på hospitalet i december.

Forinden havde den lille drengs forældre angiveligt været på 'juledruk' i 24 timer og efterladt sønnen og hans ældre bror derhjemme imens. Det skriver blandt andre The Telegraph.

Først, da faderen efter byturen vågnede ved, at den ældste søn stod uden sin ble og med afføring på gulvet, gik det op for ham, at der var noget helt galt.

Babyen, Freddie Neil, blev fundet på sin storebrors værelse, hvor han lå livløst nede mellem en væg og en seng.

Efter at babyen kort efter blev erklæret død på hospitalet, blev forældrene, Neil og Kim Smart-Neil, sigtet for drab og forsømmelse.

Men sagen mod forældreparret er nu blevet droppet, fordi det ikke lykkedes politiet at finde tilstrækkeligt med beviser til at føre den.

I løbet af retssagen er det kommet frem, at den en måned gamle dreng led af bronkitis, og det har derfor ikke været muligt at afgøre præcist, hvad han døde af.

I retten har faren nægtet, at han skulle have været fuld den aften, hans søn døde. Han fortæller, at han husker, hvordan han havde puttet Freddie Neil, men han husker ikke, hvordan spædbarnet skulle være endt inde på sin storebrors værelse.

- Det var jul, og vi havde begge fået mere, end vi skulle have haft, men ingen af os var fulde, forklarede han i retten.

Han indrømmer dog, at han ved juletid var i alkoholbehandling, og at det er muligt, at han kan have haft en form for blackout og derfor glemt, hvad han havde gjort af sønnen. Han blev dengang vurderet til at være for fuld til at køre bil.

Begge forældre er nu blevet løsladt, og begge sigtelser er droppet.

Oskar var kun seks måneder gammel, da hans far ruskede ham til døde, mens hans mor var ude at handle.