Annonce:
Annonce:

Forældre voldtog eget barn: Skal seks år i fængsel

To forældre er fundet skyldige i seksuelt misbrug, vold og vanrøgt mod deres egne børn. Mandag lød dommen på seks års fængsel

Den omfattende sag mod de to forældre har været igang siden sommer. Foto: Liselotte Sabroe
Den omfattende sag mod de to forældre har været igang siden sommer. Foto: Liselotte Sabroe
Annonce:
Følg Krimi

KØBENHAVNS BYRET (Ekstra Bladet): Seksuelle overgreb, vold og vanrøgt mod sine egne børn skal koste et forældrepar seks års fængsel.

Til trods for omstændighederne syntes den 49-årige mor og 54-årige far ikke synderligt påvirkede eller overraskede, da den omfattende sag mod dem kulminerede, idet retsformanden læste dommernes og nævningenes afgørelse op i retten.

Den dømte far sad med blikket stift rettet frem mod dommerne med ryggen til tilskuere og presse, så man kun kunne ane hans røde, kortklippede lokker. Moren havde halvdelen af sin lange, brune hår smurt tilbage og samlet som en pisk i nakken. Blikket var tomt og udtryksløst.

Retten fandt det bevist, at forældrene i fællesskab misbrugte det ene af deres børn seksuelt, mens parret også skulle have blufærdighedskrænket to andre af deres børn.

Annonce:

Tiltalen om seksuelt misbrug inkluderede også parrets yngste datter, men her blev parret frifundet, da pigens hukommelse under afhøringerne var meget begrænset og udetaljeret - i modsætning til drengens.

– Jeg kan godt forstå, man skelner mellem detaljegraden hos de to børn. Men jeg er glad for, at de valgte at tro på drengen, som jo også er hovedbeviset i sagen, sagde anklager Anders Larsson efter mandagens retsmøde.

Ugerningerne menes at være blevet begået i en længere årrække, inden børnene blev fjernet fra forældrene tilbage i december 2018. De er i dag 11, 12, 14 og 19 år.

- Helt afgørende i den her sag er, at forældrene skulle have været børnenes trygge favn. En opgave, de har forvaltet helt forkert, sagde Anders Larsson.

Forældrene ankede til frifindelse på stedet, men blev varetægtsfængslet.

Det er forældrene skyldige i

ANKLAGESKRIFTET

Begge tiltalte for (vold og vanrøgt)

I perioden fra januar 2010 til 18. december 2018 at have forøvet vanrøgt eller nedværdigende behandling mod deres fælles børn ved kontinuerligt og som et led i opdragelsen at have udøvet vold og

  • opfostrede børnene under uhumske forhold, idet hjemmet var beskidt og rodet (ikke fundet strafbart)
  • i flere tilfælde lagde børnene i seng uden at give dem aftensmad (ikke fundet strafbart)
  • i flere tilfælde beordrede børnene til at tisse i haven (ikke fundet strafbart)
  • i flere tilfælde lukkede børnene inde på deres værelser (SKYLDIGE)
  • i flere tilfælde slog den yngste datter på numsen, til hun begyndte at græde og (SKYLDIGE)
  • i flere tilfælde satte gaffatape på den yngste søns mund, når han græd, larmede eller lignende (SKYLDIGE)

Begge tiltalte for (blufærdighedskrænkelse og voldtægt)

I en årrække forud for den 18. december 2018 i adskillelige tilfælde at have haft samleje og andet seksuelt forhold end samleje med parrets yngste datter og søn, hvilket medførte, at drengen pådrog sig gonoré i svælget. (SKYLDIGE I JF. DRENGEN, FRIKENDT JF. PIGEN)

 

Derudover er faren alene tiltalt for endnu et forhold om blufærdighedskrænkelse af sin yngste datter for seksuelle tilnærmelser. (SKYLDIG)

Moren er også alene tiltalt for endnu et forhold om blufærdighedskrænkelse af parrets ældste søn, idet hun mod hans vilje optog ham, mens han var nøgen i badet. (SKYLDIG)

Annonce:

Voldtog yngste søn
Det er på baggrund af uhyggeligt detaljerede beskrivelser fra den næstyngste søn, at retten finder parret skyldige i at have haft 'henholdsvis samleje, analt samleje og anden kønslig omgængelse end samleje' med drengen, der blot var otte år, da han blev fjernet fra hjemmet.

Både drengen og hans yngste søster skulle have beskrevet hændelserne til sine plejeforældre, som fik børnene tjekket og afhørt. Undersøgelser viste, at drengen var positiv for gonoré i svælget.

Selvom forældrene blev frifundet for voldtægt af deres yngste datter, blev faren kendt skyldig i at blufærdighedskrænke hende ved i et enkelt tilfælde at have ført til penis rundt på hendes vagina uden på tøjet.

Moren er også kendt skyldig i blufærdighedskrænkelse ved at have filmet sin ældste søn, mens han var nøgen i badet på trods af, at han bad hende stoppe. Han var 12-13 år på tidspunktet.

Annonce:

Vold og vanrøgt
Mens retten ikke fandt det bevist, at der var tale om strafbar vanrøgt af børnene, blev de fundet skyldige i vold mod børnene. Volden bestod af slag med flad hånd på kroppen og - i den yngste piges tilfælde - på den bare numse.

Derudover fik drengen i flere tilfælde sat gaffatape for munden, hvis han larmede.

Selvom flere forhold fra anklageskriftet ikke er fundet beviseligt, finder retten dog stadig at forældrene er skyldige i at have behandlet alle deres fire børn nedværdigende ved blandt andet at lukke dem inde på deres værelser.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt
Annonce:

Mest læste lige nu

rockersagrockersagrockersagrockersagrockersagrockersagrockersagrockersag
Han arbejder for lidt og tjener for meget
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: