Forældrepar tiltalt for misbrug af fire børn gennem syv år

Et forældrepar fra Vejen er tiltalt for gennem syv år at have udøvet vold og seksuelt misbrugt fire børn. Det oplyser anklagemyndigheden i en pressemeddelelse

Ved du noget? Send os dit tip på 1224@eb.dk eller sms 1224 (alm. takst)

Rædsler som vold, trusler og seksuelle overgreb har tilsyneladende været hverdag for fire børn i et hjem i stationsbyen Vejen i Sydjylland.

Et forældrepar er tiltalt for at have udøvet brutal vold og voldtægt af deres fire sammenbragte børn i perioden 1987 til 1994.

Det oplyser anklagemyndigheden torsdag i en pressemeddelelse.

I hjemmet har den 63-årige mand og den 59-årige kvinde ifølge anklageskriftet udsat en dreng og tre piger for både vold og seksuelle overgreb i den flerårige periode.

Blandt andet skulle en dengang syvårig pige have været udsat for vold af særlig rå, brutal eller farlig karakter og mishandling.

Det skete eksempelvis ved, at manden med et bælte slog pigen i ansigtet, så bæltespændet ramte i venstre side af ansigtet med skade til følge.

Grov mishandling
Derudover skulle han have brændt pigens hånd med en cigaret - en afstraffelse for at hun ikke hentede en øl til ham.

Kvinden er biologisk mor til alle fire børn, mens manden er far til to af pigerne.

Og hun har ifølge anklageskriftet også spillet en ikke-ubetydelig rolle i det årelange misbrug.

Blandt andet skal hun have holdt den ene datter fast mod gulvet i stuen, mens hun sagde: 'Nu skal du være god ved far', hvorefter manden tvang sig til samleje med pigen, der var mellem 0 og 4 år gammel på tidspunktet.

Moren skulle også have fastholdt en af pigerne, sat sig overskrævs på hende og tvunget pigen til at udføre oralsex på sig.

Også flere uidentificerede personer uden for familien skulle have deltaget i det årelange misbrug.

Det fremgår af anklageskriftet, at faren i begyndelsen af 1990'erne har forsøgt at true et af børnene til tavshed.

Men et af de for længst voksne børn overkom tilsyneladende sin frygt i august 2017. Her gik personen ifølge fyens.dk til politiet og fortalte om den rædsomme barndom.

Forældreparret har siddet fængslet i sagen siden november sidste år. De var sigtet for overgreb indtil år 2000, hvor børnene ifølge fyens.dk blev fjernet, men der er altså kun rejst tiltale for misbrug indtil 1994.

Vejen Kommune ønsker over for Ritzau ikke at udtale sig om, hvilke grunde der var til, at børnene blev fjernet, og hvorfor kommunen ikke politianmeldte forældreparret.

Heller ikke om der var indberetninger angående familien, ønsker kommunen at fortælle, før sagen er kommet for retten.

Sagen bliver behandlet over ni retsdage i marts og april 2019.

Den er rejst som en nævningesag, hvilket betyder, at anklagemyndigheden vil gå efter en straf på mindst fire års fængsel.