Forfalskede pas skaber frygt for sikkerheden

Tyske myndighederne ved ikke, hvor et dusin indrejsende med falske pas er, da de rejste ind før Paris-angreb

Omkring et dusin indrejsende kan være rejst ind i Tyskland på forfalskede, syriske pas, som dem der blev brugt af to selvmordsbombemænd i Paris-angrebene, skriver den tyske avis Bild.

Myndighederne har dog ikke bekræftet informationerne.

Avisen citerer unavngivne regeringskilder for, at passene bærer de 'samme forfalskede karakteristika', som de to pas to mænd brugte i forbindelse med angrebene 13. november i Paris, som Islamisk Stat har taget skylden for.

Passene er udstedt af den syriske regering og var blanke, da de blev stjålet.

Siden er de blevet forfalsket med personlige oplysninger fra folk, som senere fulgte de titusindvis af flygtninge, der rejste mod Europa ifølge Bild.

Myndighederne ved ikke, hvor migranterne er, da de rejste ind i landet før 13. november, og da de ikke har fået taget deres fingeraftryk.

Joachim Herrmann, indenrigsminister i den sydlige stat Bayern, udtrykker mistanke om, at personerne med de forfalskede pas kan have været i kontakt med Islamisk Stat.

- En indledende mistanke om, at dette kunne handle om flere mennesker, som er sendt af IS, er sandsynlig og skal i det mindste opklares, siger han ifølge Die Welt.

Det tyske indenrigsministerium afviser at kommentere oplysningerne over for AFP, men understreger, at man er bevidst om risikoen for, at kriminelle og ekstremister kan benytte forfalskede pas.

Den tyske avis Welt am Sonntag citerede søndag vestlige efterretningskilder for, at Islamisk Stat kan have stjålet tusindvis af blanke pas i Syrien, Irak og Libyen, som kan bruges til at smugle bevægelsens jihadister ind i Europa.

De to uidentificerede gerningsmænd, som angreb Stade de France, menes at have brugt forfalskede syriske pas til at trænge ind i Europa sammen med de mange migranter.

Tyskland er favoritdestinationen for flygtninge, hvoraf størstedelen rejser gennem Tyrkiet og Balkan. Tyskerne forventer over en million ankomster i år.