Annonce:
Annonce:

Forfatter har kontakt til Madsen i fængslet

Forfatteren bag den eneste bog om Peter Madsen udgiver føljeton, hvor han søger svar i 'Ubådsmysteriet'

Annonce:
Følg Krimi

Mens offentligheden ikke har hørt fra den drabssigtede Peter Madsen siden sidste fristforlængelsesmøde i oktober, har forfatteren til bogen 'Raket-Madsen' fået et langt, håndskrevet brev fra den 46-årige ubådsbygger i Vestre Fængsel, hvor han sidder i frivillig isolation.

Det skete som svar på forfatterens brev til Peter Madsen om, hvordan han har det i fængslet, og hvorvidt de kunne mødes.

Professionel relation
- Peter kalder mig sin ’biographer’ i brevet. Det, synes jeg, rammer den rolle, der er mellem os, rigtigt godt. Jeg har også kontaktet ham i fængslet med beskeden om, at vi kun kan mødes, hvis det er en professionel relation, siger Thomas Djursing, der er aktuel med en serial om 'Ubådsmysteriet', der udkommer med første kapitel i dag på Saxo.com under titlen '1: Opkaldet' og fortsætter hver uge frem til retssagen.

doc6y3o6ev7pico8aqejgp.jpg 

Annonce:

Kilder i miljøet
Her dykker han ned i sagen via kilder i miljøet, Peter Madsens blog og tidligere udtalelser samt forfatterens egne refleksioner.

- Peter har været meget åben og fortalt, hvordan han har det, hvad der foregår, og hvordan han lever. Men han er ikke klar til at lade det være offentlig kendt, hvordan han har det i fængslet på nuværende tidspunkt. Desværre, siger Thomas Djursing, der også må sande, at Kriminalforsorgen er svær at danse med.

- Jeg kommer ikke til at møde Peter på denne side af en retssag, fordi vi slet ikke må snakke om sagen, siger han.

doc6ul7qanf3084986t7v8.jpg 

Mangler slutningen
Da Thomas Djursing skrev bogen 'Raket-Madsen', spurgte Peter Madsen, hvorfor han ikke ventede med at udgive den, til der kom en slutning. Men Djursing kan godt lide at skrive, når tingene sker.

Derfor har han også valgt at skrive en løbende føljeton nu, selv om der stadig er mange åbne spørgsmål om, hvad der skete op til Peter Madsens anholdelse og sigtelsen for mord. 

Annonce:

- Selvfølgelig kan jeg godt skrive en bog bagefter, og der kommer jo også til at være afsnit, der kommer efter retssagen. Men nogle gange er det lidt at tage vold på virkeligheden kun at se tingene i bagklogskabens lys, siger han.

doc6w79nrm0jdd1gvypgegb.jpg

Madsens mørke sider
Lige siden den tragiske sag eksploderede i al sin gru i august, har Djursing haft fornemmelsen af, at der har været nogle mørke sider i Peter Madsen, som han ikke har set særligt tydeligt, da han skrev den første bog i fascinationen af den entreprenante raket-fantast.

Fortællingen fuldendes
Den mangler noget. Og nu prøver han at fuldende fortællingen om Madsen, selv om det ikke var den slutning, han forestillede sig.

- Jeg tror, at jeg har set brudstykker af hans mørke, men jeg har ikke tillagt det den betydning, som det muligvis kan nu. Vi ved stadig ikke præcist, hvad der er sket, og det er meget vigtigt for mig at understrege, at Peter er uskyldig indtil det modsatte er bevist i retten. Men det er klart, at sagens begivenheder, især parteringen, peger i retning af et større mørke i Peter, end jeg havde troet, siger han.

Annonce:

Voldsomt grænsesøgende
- Har du fundet flere mørke sider nu, hvor du er dykket ned i ham igen?

- Ja, det synes jeg. Men vi skal passe på med at konkludere for tidligt. Når man læser nu, kan man få alt til at passe til den virkelighed, der er, men der er også ting, der er svære at ignorere i det her materiale. Jeg får et klart billede af Peter, der er voldsomt grænsesøgende i mange aspekter i sit liv, og jeg får også et billede af Peter, som er begyndt at gå ned med sit projekt. Han er ved at tabe. Hans livsmission er ved at falde fra hinanden, fortæller Thomas Djursing med henvisning til, at Peter Madsen trak sig fra en storstilet raketopsendelse fra Bornholm dagen før, han sejlede ud med Kim Wall.

doc6wd7dzuqwpy7nx8j5ue.jpg 

En mand der havde tabt
- Var han en mand, der havde tabt allerede, da han sejlede ud med Kim Wall?

Annonce:

- Ja, det var han. Vi ved, at han opgav sin raketopsendelse 24 timer inden, og vi ved, at han i stigende grad var presset og stresset økonomisk. Han kunne ikke få penge ind til alt det, han gerne ville. Han kunne ikke få alle de rigtige folk ind. Det var ved at faile for ham. Og det kan godt være, at han siger, at det var det ikke, men det var det. Det ved jeg også fra hans nærmeste folk. Det er der ikke noget galt i, og det gør ham ikke til kriminel, men det er med til at tegne et billede af, hvem han er, og hvad der skete i dagene op til, siger Thomas Djursing.

doc6um2qof544wt0mjk42o.jpg 

Offentlig person
Peter Madsen var en meget offentlig person, før han pludselig blev kendt for det dystre - Kim Walls spektakulære død om bord på UC3 Nautilus. På en af sine blogs skrev han selv, at han søgte en grænseløs adfærd i alle aspekter af sit liv, også det seksuelle, fortæller forfatteren.

Et klarere billede af Madsen
I en fristforlængelse spurgte anklageren også, om han havde været mere seksuel aktiv i tiden op til anholdelsen, hvilket han afviste.

- Finder du frem til noget nyt om hans seksualliv i din serial?

- Jeg kan kun sige, at jeg begynder at få et mere klart billede af, hvad Peter var for en person året, ugerne og dagene op til ubådsturen, men jeg kan ikke uddybe det nærmere på nuværende tidspunkt. Jeg er stadig i research og fyldt med etiske overvejelser, siger Thomas Djursing.

doc6ul7w87ddvcty7gd44v.jpg

Annonce:

Kriminelle aktiviteter
Han hæfter sig også nu ved, at Peter Madsen var meget ivrig efter at dele historier om sine tidligere kriminelle aktiviteter, da Thomas Djursing gik i gang med at skrive sin bog.

Blandt andet historien om at han som ung stjal flydende ilt til sine raketprojekter og ting fra H.C. Ørsted Instituttet.

- Jeg synes, det rummede nogle rigtig spændende historier, men jeg så også på det som sådan lidt smårapseri. Men han havde en rigtig stor lyst til at fortælle om alt det her. Det var noget af det allerførste, han fortalte om, fortæller Thomas Djursing.

- Hvad var hans incitament for at fortælle om den del?

- Alt, hvad Peter gør, er jo grænsesøgende, og det er der, han er pirret og synes, det er spændende. Og han har også sagt åbent, at i alle aspekter af hans liv ligger alt det spændende altid på grænsen. Det er fuldstændig klart. Og det er da klart en af grundene, siger han.

Annonce:

Mørket om Peter Madsen
Selv om Thomas Djursing kalder sig en af dem, der nok er kommet tættest på Peter Madsen bortset fra hans familie, så har han stadig mange spørgsmål. Og det er også nogle af dem, han er nødt til at søge svar på, før han kan lukke det kapitel, der hedder 'Raket-Madsen'.

- Noget af det, man er nødt til at forstå, er, hvorfor han lyver så ufatteligt meget, ligesom vi også ved, at manden har parteret en kvinde. Så lige meget hvordan vi vender og drejer det, så er det et faktum i mit hoved, at noget mørkt har foregået. Og det er kun blevet mørkere for hver eneste uge, der er gået. Det er på intet tidspunkt blevet lysere.

doc6w7ncd1tg3qfvla1irm.jpg

Dårlig til at lyve
- Har du nogensinde oplevet ham som lystløgner?

Annonce:

- Nej, og det er nemlig meget mærkeligt. Jeg har selvfølgelig spurgt mig selv, om alt det, jeg har skrevet, bare er løgn det hele. Det er klart, at der er ting, som jeg ikke kan få kortlagt, fordi kun Peter var til stede, men langt det meste bygger på interviews. Hver eneste gang, jeg har krydstjekket Peters mærkelige oplysninger og tænkt, det lyder godt nok underligt, har jeg kunnet konstatere, at det er rigtigt. Så jeg har aldrig fanget Peter i en løgn, og jeg har altid fastholdt, at jeg tror, at Peter er dårlig til at lyve, siger han og konstaterer:

- Og det tror jeg, at jeg har fået bekræftet nu. Det ser ikke ud til, at han er særligt god til det.

Alt om dramaet i retten: Peter Madsens vilde forklaring

Stærkt svækket troværdighed
- Har du en tro på, at Peter Madsen kommer med hele sandheden på et tidspunkt?

- Det kan jeg godt forestille mig, at han gør, men jeg er i tvivl om, hvorvidt jeg kommer til at tro på den, for han har skadet sin egen troværdighed. Jeg glæder mig rigtig meget til retssagen, selv om det lyder mærkeligt, for jeg tror, at politiet har gjort et dygtigt stykke arbejde for at rulle op, hvad der er foregået. Og det har jeg brug for at få at vide. For min bog har ikke svaret, og det har min serial heller ikke. Men den sætter tingene i system, siger Thomas Djursing.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Milliarderne forsvinder op i den blå luft
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: