Forhindrede massakre i Schweiz: Trak gerningsmanden ud af toget

En modig forbipasserende forhindrede, at flere ofre blev såret i lørdagens angreb på et schweizisk tog

En 27-årig mand sårede syv personer i et tog i Schweiz. FOTO:  Beat Kälin, newspictures
En 27-årig mand sårede syv personer i et tog i Schweiz. FOTO: Beat Kälin, newspictures
Følg Krimi

Kender du noget til sagen? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Bevæbnet med mindst en kniv og brandfarlig væske angreb en 27-årig mand i går en gruppe passagerer på et tog i byen Salez i kanton St. Gallen i Schweiz.

Syv personer blev såret under angrebet, hvoraf flere er i livsfare. Men det kunne nemt være endt meget værre. Ifølge politiet i St. Gallen agerede en tilfældig forbipasserende på perronen helt, da han kom passagerne i toget til undsætning og trak gerningsmanden ud af toget.

Det skriver det schweiziske medie Blick.ch.

- Han har med sin indgriben formentlig forhindret, at det udviklede sig til at blive meget værre, siger talsmand for politiet i St. Gallon, Hanspeter Krüsi til Blick.

Under sin heltegerning inhalerede den forbipasserende så stor en mængde røg, at han måtte på hospitalet. Ifølge Hanspeter Krusi er han dog igen blevet udskrevet.

Satte ild til kvinde
Angrebet fandt sted lørdag eftermiddag omkring klokken 14.20. Gerningsmanden angreb og sårede flere personer med en kniv og hældte brandfarligt væske udover en kvinde, som han efterfølgende satte ild til.

Bevæbnet mand sårer syv personer i schweizisk tog: Satte ild til kvinde

Iblandt de syv sårede personer er et seks-årigt barn, en 17-årig pige og en 17-årig dreng samt en 50-årig mand og to kvinder på 34 og 43 år.

Søndag morgen døde den 34-årige kvinde af sine kvæstelser. Søndag eftermiddag er den 27-årige gerningsmand, der selv blev skadet under angrebet, også død af sine kvæstelser.

Motivet ukendt
Politiet har gennemført en ransagning af gerningsmandens hus. Ifølge politiet kommer han fra en nærliggende kanton og har et 'normalt schweizisk navn'. Ransagningen har ikke ført til informationer om hans motiv for angrebet. 

- Vi ved stadig ikke, hvor og hvorfor manden tog med toget, og om han kendte nogle af passagererne, siger politiets talsmand Hanspeter Krusi til Blick.

Togene blev efterfølgende indstillet, og politiet, redningsfolk og brandvæsnet er på stedet. De materielle skader løber op i 100.000 euro svarende til 750.000 danske kroner.

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+