Annonce:
Annonce:

Forklaring om medtiltalt: Var bange for 'djævlen i campingvognen'

To svenske mænd nægter sig skyldige i drab på Eddie Christensen

De to tiltalte nægter sig skyldige i drab. Privatfotos
De to tiltalte nægter sig skyldige i drab. Privatfotos
Annonce:
Følg Krimi

RETTEN I HJØRRING (Ekstra Bladet): Den 46-årige drabstiltalte C.T. var bange for Eddie Christensen den dag, hvor han blev skudt og brændt på et bål på Rendborgvej nord for Frederikshavn.

Det forklarede hans 53-årige medtiltalte, der er den første, der afgiver forklaring i Retten i Hjørring, hvor de to svenske mænd er tiltalt for drab i forening.

De nægter sig begge skyldige i drab, men den 46-årige erkender sig skyldig i usømmelig omgang med lig.

Forinden havde der været flere uoverensstemmelser med Eddie, som havde fået lov til at placere sin campingvogn på den 53-åriges grund. Blandt andet var den 53-årige sur over, at Eddie Christensen lod sin mastiff-hund Rocco løbe rundt på grunden uden snor.

Afdøde Eddie Christensens hund, Rocco.
Afdøde Eddie Christensens hund, Rocco.

Annonce:

Rystet og ked af det
Den 53-årige fortalte, at han og den 46-årige, hans hustru og søn skulle hygge sig med grillaften på ejendommen på Rendborgvej 9. maj sidste år.

Men pludselig kom den 46-årige medtiltalte og var ' meget rystet og ked af det' og havde ikke lyst til at have grillaften.

- Han siger, at 'djævlen i campingvognen' laver ballade, forklarede den 53-årige og fortalte videre, at hans ven fortalte, at Eddie havde truet ham med, at han ville skære halsen over på hans familie, når de lå og sov om natten.

Få sagen kort her. Artiklen fortsætter under videoen.

Journalist Linette K. Jespersen fortæller om drabet på Eddie Christensen.

Spurgte efter pistol
Årsagen skulle være, at han var sur over, at den 46-årige havde viderefortalt til den 53-årige, at Eddie var involveret i en sag om salg af 1-2 kilo amfetamin.

Angiveligt skulle Eddie have solgt narkoen videre, og den, der havde købt det, anklagede Eddie for at have fortyndet det, så han ikke ville betale for det.

Annonce:

Eddie levede et voldsomt liv. Allerede i 2016 blev han udsat for drabsforsøg. Også her havde gerningsmændene til hensigt at brænde ham af.

Den 53-årige havde ellers udstukket regler om, at han havde nultolerance over for stoffer på sin grund.

- Er det din opfattelse, at (den 46-årige, red.) var aggressiv?, spurgte anklageren.

- Overhovedet ikke aggressiv, men han var bange, svarede han og sagde, at den medtiltalte i samme forbindelse spurgte, om han måtte tage den 53-åriges Sig Sauer-pistol.

-  Jeg siger, at du er en voksen mand. Det må du selv finde ud af. Jeg tænkte, at hvis han ville føle sig tryg ved det, så fint nok, svarede den 53-årige, der selv har våbentilladelse.

Noget 'alkohol-logik'
Han havde selv opfattelsen af Eddie Christensen var mere 'en masse snak og ikke så meget aktion', så han kunne ikke forestille sig, at han var en, der ville komme om natten og gøre alvor af nogle trusler.

Derfor tænkte han, at pistolen ville være tilbage igen næste dag.

Annonce:

Den 53-årige tilføjede dog, at han havde fået nogle bajere, og at der nok var noget 'alkohol-logik' over det.

Hvad der præcist førte til Eddie Christensens død, og om den 46-årige er enig i den 53-åriges foreløbige udlægning, er endnu ikke kommet frem.

Der er nu frokostpause i sagen, hvorefter sagen går videre med den 53-åriges forklaring kl. 13.

Eddiedrabet: Her er tiltalen

De to mænd på 46 og 53 år er tiltalt i forening for:

- At have skudt flere gange mod Eddie Christensen med et håndskydevåben 9. maj sidste år om aftenen på Rendborgvej nord for Frederikshavn.

- Umiddelbart herefter at have anbragt offeret på et brændende bålsted, hvor han var placeret indtil 11. maj sidste år. Eddie døde ifølge anklageskriftet som følge af skuddene og/eller afbrændingen.

- At have anbragt ligresterne i to olietønder 11. maj, som den 53-årige tiltalte samme dag fragtede til Hornværket i Frederikshavn.

- Den 53-årige er desuden tiltalt for at have skudt Eddie Christensens hund Rocco med en revolver 10. maj om eftermiddagen på Rendborgvej, hvorefter han begravede liget af hunden i en vold på adressen.

- Den 53-årige er også tiltalt for at have overdraget en Sig Sauer-pistol til den medtiltalte eller ladet ham sætte sig i besiddelse af den.

- Den 46-årige er tiltalt for besiddelse af pistolen, som han opbevarede i en natbordsskuffe i et værelse.

Begge tiltalte, der er svenske statsborgere, kræves udvist.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: