Forlags-boss frygtede for Yahyas liv

Foto:Polfoto
Foto:Polfoto
Følg Krimi

Det var ikke kun Yahya Hassan, der følte sig truet på livet i ugerne inden sin anholdelse 21. marts i år. Også direktøren for forlaget Gyldendal, Johannes Riis, var bekymret for den unges digters vé og vel.

- Han blev jo truet ustandseligt, og jeg var meget bekymret for, hvad der kunne ske med ham. Til sidst var han helt ude af flippen, uddybede Johannes Riis over for Ekstra Bladet uden for retsbygningen i Aarhus i minutterne efter, at han var blevet afhørt i sagen.

- Jeg fulgte med på facebook. Enhver kunne se, at der var problemer. Der var klammeri, og der var nogle meget uhyggelige situationer med eksempelvis en biljagt, hvor han beskadigede sin arm, sagde Johannes Riis i retten.

Bekymringen for den talentfulde poet blev så udtalt, at forlags-bossen rådede Yahya Hassan til at søge beskyttelse hos politiet og PET (Politiets Efterretningstjeneste) i ugerne op til skuddramaet. Det resulterede i, at Yahya Hassan holdt et møde på et af Gyldendals kontorer i København med folk fra PET den 4. marts. Politibeskyttelsen blev dog ikke genetableret efter mødet.

Det var Gyldendal, der i efteråret 2013 udgav Yahya Hassans debut-digtsamling, der blev en bestseller med mere end 120.000 solgte eksemplarer.

- Jeg ved ikke, hvor langt Yahya er med sit næste projekt. Han sad og bearbejdede noget af det nye, han har skrevet, da alt det her skete, sagde Johannes Riis.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Nej Lars, dansk politik har ikke brug for dig – det er omvendt