Formodede jihadister angriber afrikansk feriested: To dræbte og flere gidsler

Et populært ferieresort i Malis hovedstad, Bamako, er under angreb

Opdateret klokken 22:44: Udenrigsministeriet i Danmark melder, at de ikke har hørt noget fra danskere, der skulle opholde sig i området.

- Udenrigsministeriets Borgerservice og ambassaden i Bamako følger situation i Kangaba tæt. Der er 11 danskere, der har skrevet sig på Danskerlisten for Mali. Desuden er der udsendte fra forsvaret i Mali. Det kan ikke udelukkes, at der kan være flere danskere i Mali, der ikke har skrevet sig på danskerlisten eller ikke har downloaded app’en UM Rejseklar, lyder det fra Udenrigsministeriets vagthavende.

- Pt. har ingen danskere henvendt sig til hverken ambassaden eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter om angrebet. Situationen udvikler sig løbende. På nuværende tidspunkt har Udenrigsministeriet ikke kendskab til danske sårede.

Udenrigsministeriet opfordrer danskere i Bamako om at holde sig orienteret og langt væk fra Kangaba ind til videre. Desuden opfordres de til at kontakte deres pårørende.

- Udenrigsministeriets rejsevejledning for Mali gør opmærksom på, at der er en stor risiko for terrorangreb i Mali, herunder mod turister og andre rejsende. Udenrigsministeriet fraråder ikke-nødvendige rejser til Malis hovedstad Bamako. Rejsevejledningen opfordrer også danskere, som opholder sig i Mali, til at undgå steder med mange udlændinge og større forsamlinger i Bamako.

Flere gidsler i sikkerhed
Sikkerhedsstyrker i Mali har foreløbig reddet 32 gæster ud fra et feriested, der søndag blev angrebet af militante. Det oplyser en talsmand for sikkerhedsministeriet ifølge Reuters ifølge Ritzau.

AFP melder, at det er formodede jihadister, der tidligere på aftenen angreb luksushotellet øst for Bamako. De skulle angiveligt have råbt 'Allahu Akbar', da de stormede hotellet, der var fyldt med udlændinge.

Tidligere skrev nyhedsbureauet på Twitter, at to er blevet dræbt i angrebet, mens der nu er 20 gidsler, der er blevet frigivet, det fortæller sikkerhedsminister Salif Traore.

Sikkerhedsministeren fortæller, at én af de dræbte er en fransk-gaboneser borger. Det skriver Sky News.

Det vides endnu ikke, om der er flere gidsler, der bliver tilbageholdt på hotellet.

Sikkerhedsstyrker oplyser, at de er i gang på hotellet mod et ukendt antal gerningsmænd.

- Sikkerhedsstyrker er på plads. Campement Kangaba er blokeret og en operation er på vej, siger talsmanden fra sikkerhedsministeriet, Baba Cisse.

- Situationen er under kontrol. Det skriver The Independent.

Hotel under angreb
En feriekoloni i Malis hovedstad, Bamako, er søndag aften under angreb.

Det oplyser en talsmand fra sikkerhedsministeriet til nyhedsbureauet Reuters, ligesom vidner beretter om en hændelse til nyhedsbureauet AFP.

Styrker fra både Mali og Frankrig er søndag aften kort før klokken 20 på vej mod området, hvor beboere ifølge AFP har hørt skud og set røgsøjler. Det samme skriver The Independent, der også beretter om skyderi.

Der er endnu ikke meldinger om tilskadekomne.

Kolonien, der er angrebet, hedder ifølge Reuters Le Campement og ligger øst for Bamako. Le Campement er populær blandt vesterlændinge og beskrives som et luksusferiested.

Øget trussel
For ikke mindre end fem dage siden sendte 'United States Department Of State - Bureau Of Diplomatic Security' en advarsel ud til amerikanske statsborgere.

- Den amerikanske ambassade informerer alle amerikanske statsborgere om en mulig øget trussel for angreb mod steder i Bamako, hvor vestlige ofte befinder sig. Undgå sårbare lokationer med svag sikkerhed, heriblandt hoteller, restauranter og kirker.

Ikke første gang
Og det er ikke første gang, at Mali er udsat for angreb mod et af deres populære hoteller. Tilbage i november 2015 var der mindst 20 mennesker, der døde, under et angreb på Blu Hotel i selvsamme by som nuværende angreb. Dengang blev der taget både gæster og personale som gidsler. Det skriver BBC News. Dengang rapporterede BBC News, at det var Al-Qaeda i det islamiske Maghreb, der stod bag angrebet.

Militærkup
Det afrikanske land blev udsat for et militærkup i marts 2012. Kuppet blev efterfulgt af et islamistisk oprør, som destabiliserede landet yderligere.

Der har siden 2013 været en FN-mission i landet kaldet Minusma.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær