Formodet drabsmand hentes hjem fra Grækenland

Barzan Bahjat Khalil flygtede i slutningen af juni fra psykiatrisk afdeling i Horsens til Grækenland. Han er sigtet for mordet på sin storesøster

(Politifoto)
(Politifoto)

Den 25-årige syrer Barzan Bahjat Khalil bliver nu hentet hjem fra Grækenland af dansk politi, efter at han i slutningen af juni flygtede fra Psykiatrisk Afdeling O2 i Horsens. Det oplyser Sydøstjyllands Politi til Horsens Folkeblad.

Barzan Bahjat Khalil er sigtet for drabet på sin 28-årige storesøster Shinda Khalil, da hun i en lejlighed på Sønderbrogade i Horsens den 29. december 2014 blev dræbt af adskillige knivstik foran flere familiemedlemmer. Den 25-årige har erkendt drabet, men hævder, at det var i selvforsvar.

Sydøstjyllands Politi sender folk ned efter ham i dag, og ifølge Peter Thaysen, vicepolitiinspektør, vil han være tilbage i Danmark i morgen.

- Udleveringen finder sted i lufthavnen i Athen, efter appelretten dernede har afsagt en kendelse om, at vi kan få ham, siger Peter Thaysen til Horsens Folkeblad.

Krimi Sigtet for mord: Farlig 25-årig på flugt

Barzan Bahjat Khalil blev anholdt 3. juli i Grækenland. (Politifoto) Krimi Formodet drabsmand anholdt i Grækenland

Den formodede morder nåede at være på flugt i otte dage, indtil han igen endte bag lås og slå i Grækenland. Siden har han opholdt sig i et græsk fængsel, efter han den 3. juli kontaktede den danske ambassade i Athen.

Dengang fortalte Sydøstjyllands Politi til Ekstra Bladet, at den 25-årige oplyste sit  CPR-nummer til ambassaden og bad om hjælp, da han manglede medicin. Ambassaden kontaktede efterfølgende græsk politi, som anholdt ham.

Storesøsteren Shinda Khalil var en kendt skuespillerinde i sit hjemland, hvor hun var kendt fra både tv-serier og film, inden hun sammen med sin familie flygtede til Danmark på grund af rædslerne i Syrien.

Shinda Khalil var en kendt skuespiller i Syrien, inden hun flygtede til Danmark, hvor hun blev dræbt kort før nytår (Foto: Gamjoo.ir)
Shinda Khalil var en kendt skuespiller i Syrien, inden hun flygtede til Danmark, hvor hun blev dræbt kort før nytår (Foto: Gamjoo.ir)
 

Politiets kriminalteknikere arbejder fortsat ved gerningsstedet i Sønderbrogade i Horsen efter det blodige knivdrab søndag aften. (Foto: Ernst van Norde) Krimi Sigtet for drab på søster: I retten med forbindinger på hænderne

Shinda Khalil var en kendt skuespiller i Syrien, inden hun flygtede til Danmark, hvor hun blev dræbt kort før nytår (Foto: Gamjoo.ir) Krimi Søskende-drab i Horsens: Dræbt kvinde var kendt skuespiller