Annonce:
Annonce:

Formodet drabsmand: - Jeg kom til København for at købe et våben

Tiltalt drabsmand optræder på billeder med våben i retssagen og fortæller, at han kom til København for at købe en pistol

Her bliver den formodede drabsmand og den tiltalte chauffør anholdt kort efter drabet. Foto: Ekstra Bladet
Her bliver den formodede drabsmand og den tiltalte chauffør anholdt kort efter drabet. Foto: Ekstra Bladet
Annonce:
Følg Krimi

KØBENHAVNS BYRET (Ekstra Bladet): 2. december 2021 klokken 16.29 blev en 27-årig skudt og dræbt foran Cafe Kaffehuset i Sorgenfrigade på Nørrebro.

Manden var relateret til NNV banden, og de fem skud i myldretidstrafikken blev startskuddet til en kort og brutal bandekonflikt mellem gadebanden og en kriminel organisation kaldet Casablanca-netværket.

Fem mænd er tiltalt for drabet og sidder lige nu på anklagebænken i Københavns Byret. Den formodede drabsmand er en 21-årig svensk statsborger og har torsdag formiddag lige taget plads i vidneskranken ved siden af sin svenske tolk.

Anklager Andreas Christensen udspørger ham, og han fortæller, at han få dage forinden drabet, den 28. november, var kommet til København for at købe et våben.

Den middel-høje, normalt til kraftigt byggede mand var i følge ham selv truet i Malmø.

Annonce:

- Jeg var taget til Danmark for at købe et våben. Et skydevåben. Jeg havde en aftale, fortæller han iklædt en rullekrave, pæne mørke bukser og sneakers.

Han forklarer retten, at han bliver hentet af en kontakt, som han kun kender som 'brormand'.

Det var meningen, at han hurtigt skulle have været tilbage i Malmø samme dag, men da 'brormand' mod forventning ikke har anskaffet våbnet, tager han med ham hjem og overnatter i flere dage, mens han venter.

Anklageren fortsætter med at udspørge den svenske statsborger om hans færden i København. Det kommer også frem, at han var i København en uge tidligere. Det var en enkelt overnatning, som ikke blev forklaret yderligere.

- Jeg kom for en privat sag, som jeg helst ikke vil ind på her. Det har ikke noget med denne her efterforskning at gøre, sagde han.

Artiklen fortsætter efter videoen ...

Annonce:

Allerede på sagens første dag kom det frem, at politiet havde sat skjult overvågning op af Kaffehuset. Det var et kendt tilholdssted for NNV-banden. Politiet havde derfor filmet selve drabet, men de havde også optagelser fra de foregående dage. Her viste de en mand i beige hættetrøje og lyseblå cowboyjakke gå med en anden uden for Kaffehuset 28. november om aftenen. 

Den tiltalte beskrev sit eget tøj som nærmest identisk.

- Det er muligt, at det er mig, men det kan også være, at det ikke er. Jeg kan ikke se ansigtet, sagde han.

Anklageren forsøger tydeligvis at placere den formodede drabsmand ved det senere gerningssted.

Den 21-årige svenske statsborger, blev anholdt 20 minutter efter drabet i en nærliggende gade. Foto: Ekstra Bladet
Den 21-årige svenske statsborger, blev anholdt 20 minutter efter drabet i en nærliggende gade. Foto: Ekstra Bladet
 

Fik 'forkert våben'
Efter en formiddagspause fortsætter den 21-åriges forklaring. På anklagerens foranledning fortæller han, at 'brormand' endelig kom med et våben den 1. december.

- Jeg havde ventet hele dagen.

- Men da han kom med våbnet, var der et problem, for det var en 'Tokarev.' Hvilket var svært at skaffe patroner til, forklarer han.

Da han siger, at han vil have et andet, får han af vide, at et andet våben, vil koste flere penge end de 32.000 kroner, som var aftalt.

Annonce:

Men han bliver nu tilbudt at udføre et job, som han vil få 50.000 kroner for, fortæller han. Han skal transportere nogle ting dagen efter, hvilket han siger ja til.

- Imellem linjerne lå der, at det var narkotika, at det handlede om, forklarer han. Og han havde brug for pengene.

Derfor bliver han ifølge sin egen forklaring i København til 2. december, hvor han om eftermiddagen 16.50 bliver anholdt på Esromgade sammen med en medtiltalt.

Anklagemyndigheden mener, at drabsmændene gik efter medlemmer af bandegrupperingen NNVV. Privatfoto
Anklagemyndigheden mener, at drabsmændene gik efter medlemmer af bandegrupperingen NNVV. Privatfoto
 

Skyderiet blev filmet
På førstedagen advarede Andreas Christensen også eventuelle pårørende til den dræbte, for her viste han stillbilleder fra selve det dødbringende skyderi.

Her kunne man se en skikkelse ankomme til Kaffehuset iklædt en halvlang frakke med hætten oppe. Han gik kortvarigt ind på caféen og kom derefter ud igen. På det næste billede så man ham stå tæt op ad facaden og afgive nogle af de fem skud, som faldt den eftermiddag.

Om det er den tiltalte svenske mand vil retssagen formentlig afdække. Alle de tiltalte nægter sig skyldige. Ekstra Bladet følger sagen.

Udover de fem på anklagebænken sidder en forsvarsadvokat, der repræsenterer en sjette sigtet, som er mistænkt for at være bagmand. Læs mere her:

Mystisk bagmand spøger i sag om bandedrab

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nej, transkønnnede kan ikke skifte fra mande- til kvindefængsel
Annonce:
Annonce:

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce: