Formodet falsk betjent fængslet

Politiets sigtelse: 23-årig rumæner udgav sig for dansk politimand og lænsede turister

En 23-årig rumæner, der ifølge politiet har udgivet sig for dansk politimand og har lænset en række turister for deres penge, er netop blevet varetægtsfængslet i 15 dage i Københavns dommervagt.

Den 23-årige, der ifølge politiets sigtelse har opereret sammen med to andre pt ukendte gerningsmænd, som alle tre har udgivet sig for dansk politi, har opereret i København omkring Nyhavn, Amalienborg Slotsplads, Istedgade og på Vestamager.

Den 23-årige er sigtet for i seks tilfælde at havde forsøgt at lænse turister for deres værdier. I flere tilfælde er det lykkedes at franarre turisterne adskillige tusind US dollars, når de autoritetstro turister har fremvist pas og pung for tricktyvene, der udgav sig for dansk politi og viste identitetsskilte.

Der er tale om en 23-årig rumæner. En lille væver fyr i blå mønstret skjorte.

Han nægter sig skyldig i alle forhold, har hans beskikkede forsvarer oplyst.

Ifølge hans forklaring var han netop ankommet til København fra Sverige, da han klokken 10.08 i går blev anholdt af politiet. Det var ifølge hans forklaring første gang han var i Danmark, og han havde ikke taget kontakt til nogen turister, eller var sammen med andre rumænere, forklarede han.

Han forsøgte at løbe fra politiet, da de i går henvendte sig til ham, oplyste anklageren. Men ifølge den sigtede ville han blot skynde sig til toget.

En gruppe tricktyve er i øjeblikket på spil i København, hvor de udgiver sig for at være betjente. Her et tidligere foto af de skilte, som tyvene typisk bruger (Foto: Politi) Krimi Pas på derude: Falske betjente på spil

Den 23-årige har ifølge politiets sigtelse sammen med to pt. ukendte gerningsmænd i mindst seks tilfælde udgivet sig for politimand, og i flere tilfælde ifølge sigtelsen formået at få turister til at vise pas og pung, hvorefter banden i flere tilfælde har formået at stjæle store pengebeløb i US dollars fra turisterne.

Ifølge sigtelsen har banden opereret i Danmark siden den 24. maj.

De har både forsøgt at franarre penge fra japanske og phillipinske  turister og afrikanere i Istedgade. De falske betjente har fremvist politiiskilte og har i flere tilfælde sagt, at de skulle se forurettedes punge for at undersøge dem for narko.