Formodet Mazda-tyv fundet i toppen af træ

Politiet har hentet en formodet biltyv ned fra en trætop nær Lejre, hvor personen gemte sig

Politiet på Midt- og Vestsjælland har lørdag aften hentet en formodet tyv ned fra et træ i en skov nær Lejre Forsøgscenter. Politiet jagter yderligere en person i samme sag.

Det oplyser vagtchef Lars Galasz.

Politiet bliver første gang opmærksom på de to mænd, da de stjæler en Mazda i Lejre, oplyser Lars Galasz. Senere på aftenen begår de tyveri i et supermarked i Mørkøv.

- De bliver spottet lige mellem Holbæk og Gevninge på vej tilbage mod Roskilde og København. Vi optager forfølgelsen og eftersætter dem, siger vagtchefen.

- Men vi kan ikke fange dem. De kører for vildt. Det ender med, at de smider bilen ved Lejre Forsøgscenter.

Herfra tager de to mænd benene på nakken og løber ud i en skov.

- Omkring Lejre Forsøgscenter smed de bilen og løb fra stedet. Så fik vi indkredset området og fik nogle hunde frem. Hunden løb rundt i skoven, indtil den stopper ved et træ, fortæller Lars Galasz.

- Så kigger vi op i træet. Der sidder den ene brugstyv.

Betjente genkender angiveligt manden fra bilen. Og adspurgt hvorvidt politiet har talt med manden i toppen af træet, svarer Lars Galasz:

- Han har jo svært ved at løbe fra det. Han sidder oppe i et træ ude i en skov. I mørke, siger han.

Den anden person er omkring halv ti lørdag aften stadig på fri fod. Politiet undersøger det nærliggende område for, om han skulle befinde sig i nærheden.

Den person, der blev hentet ned fra trætoppen, er kendt af politiet i forvejen. Derudover har vagtchefen ingen yderligere oplysninger om manden, der nu skal ind på stationen og afhøres.