Formodet voldtægtsmand slog til to gange - iført cykelhjelm

En time mellem sex-overfald i morges: Politiet leder efter gerningsmand med cykelhjelm - og nu uden cykel

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

To meget identiske sex-overfald på to unge kvinder i Helsingør tidligt lørdag morgen har fået alarmklokkerne til at ringe hos Nordsjællands Politi. Netop nu jager de den mistænkte gerningsmand, som formodes at stå bag begge overfald.

Det første overfald fandt sted kl. 06.08 ved Ponydalen, hvor en kvinde på 20 pludselig bliver antastet af en ung fyr.

- Han skubber hende ned på jorden, befamler hende og forsøger at trække tøjet af hende, forklarer vagtchef Steffen Østergaard fra Nordsjællands Politi til Ekstra Bladet.

Et vidne til overfaldet kommer dog kvinden til hjælp og forstyrrer gerningsmanden i at fortsætte gerningen, som politiet formoder har været et voldtægtsforsøg.

Gerningsmanden forsvinder fra stedet på sin mountainbike og det særlige ved overfaldet og hans signalement er, at han under overfaldet var iført cykelhjelm.

Prøvede med nyt offer
Blot en time senere formoder politiet, at den samme mand slår til igen. Denne gang foran Kvickly i Prøvestenscentret ved Birkedalsvej.

- Her får vi en anmeldelse fra en borger, der hører en kvinde skrige. Han ser så en mand, med samme signalement som ved det andet overfald, sidde oven på en kvinde. Iført cykelhjelm, lyder det fra vagtchefen.

Også her kommer vidnet kvinden, der er 24 år, til undsætning og løber mod stedet. Ikke nok med det griber han fat i gerningsmandens cykel, hvorfor overfaldsmanden må tage flugten derfra til fods.

Politiet søgte efterfølgende området for at finde gerningsmanden men indtil videre uden held. Men signalementet af ham lyder således:
20-25 år, 170-180 cm. høj. Han talte gebrokkent dansk og havde mørkt krøllet hår. Han var iført blå vindjakke, lyse korte bukser og en mørk cykelhjelm og mangler altså nu sin mountainbike.

Det er pt. uvist, hvor slemt de to kvindelige ofre er kommet til skade ved overfaldene.