Forretningsmand sigtes for hvidvask af 15 millioner

To mænd er i et grundlovsforhør blevet fængslet i en sag om hæleri og sort arbejde i firma, som blev aflyttet

15 sorte millioner kroner blev forvandlet til rene og pæne penge i et servicefirma, hvor en af de mistænkte i øvrigt lå inde med en pistol.

Det hævder Bagmandspolitiet i et grundlovsforhør tirsdag, som følger op på en aktion mandag, hvor seks blev anholdt.

To mænd på 37 og 41 år anses for at være hovedmænd, og i grundlovsforhøret blev de begge varetægtsfængslet i fire uger. Ingen af dem kærede fængslingen til landsretten.

Aktionen tager sit udgangspunkt i aktiviteterne i et firma, som blandt andet leverede rengøring og kantinedrift.

I virkeligheden dækkede serviceydelserne over masser af sort arbejde og økonomisk kriminalitet, hævdes det i de sigtelser, der er rejst mod de to mænd.

Den 37-årige sigtes for hæleri med hensyn til cirka 15 millioner kroner, altså en form for hvidvask. Desuden sigtes han for unddragelse af skat og moms for cirka fem millioner kroner.

Den anden forretningsmand sigtes kun for svindel med skat og moms for de fem millioner kroner.

Men da der dukkede en pistol op under ransagningen af hans lejlighed i Valby, sigtes den 41-årige også for besiddelse af et skydevåben.

Sagen bygger blandt andet på aflytninger og overvågning, som har stået på gennem et halvt års tid, oplyste Bagmandspolitiet i en pressemeddelelse mandag.

I alt blev seks personer i alderen fra 25 til 60 år anholdt i mandagens aktion, men det var altså kun de to formodede hovedmænd, som blev fremstillet i grundlovsforhør.