Forsøgte at dræbe kæresten med vaterpas: Nu er dommen faldet

47-årig kvinde blev maltrakteret med kniv og et vaterpas efter en nytårsfest

Et vaterpas blev brugt som våben sammen med en kniv, da en 47-årig kvinde blev maltrakteret under en nytårsfest. Foto: Colourbox
Et vaterpas blev brugt som våben sammen med en kniv, da en 47-årig kvinde blev maltrakteret under en nytårsfest. Foto: Colourbox
Følg Krimi

Den vold en 47-årig kvinde blev udsat for under anvendelse af en kniv og et vaterpas, var så grov, at Københavns Byret bedømmer angrebet som et drabsforsøg.

Den 62-årige Henning Rene Jacobsen er derfor i dag blevet idømt seks års fængsel for drabsforsøget på sin eks-kæreste efter en nytårsfest ved årsskiftet 2015/2016.

Det var den straf, som anklager Søren Harbo nedlagde påstand om i retten.

Henning Rene Jacobsen, der er tidligere murer, ankede dommen på stedet. Han vil forsøge at få sagen bedømt som grov vold i Østre Landsret og med en lavere straf end de seks års fængsel.

Fandt sin kæreste livsfarligt kvæstet: Stukket og banket med vaterpas

Den 62-årige nægtede sig skyldig, selv om han i retten erkendte, at det måtte være ham, der havde overfaldet eks-kæresten. Men da han intet kan huske om episoden, kunne han ikke tilstå.

Motivet til drabsforsøget er ukendt, men formodningen er, at der var tale om jalousi. Kæresteparret havde holdt nytårsfest med venner i en lejlighed i Københavns Sydhavn. Vennerne var gået hjem, da den 62-årige mishandlede kæresten.

Henning Rene Jacobsen stak kæresten med en køkken-kniv, især omkring øjnene, hovedet og halsen, og han slog løs på hende med et vaterpas. Da politiet anholdt ham, var han smurt ind i kærestens blod.

Vaskede kniv og vaterpas af
Køkkenkniven blev fundet afvasket i køkkenet, men der var stadig lidt blod på kniven og i vaske-vandet, og der blev fundet dna både fra ham og fra hende.

Vaterpasset lå knækket på badeværelset. Det var også vasket af, men der blev fundet dna fra begge personer på vaterpasset, hvor glas-ampullen blev fundet knækket af inde i stuen.

Der var blodstænk op af væggene og i loftet.

Den 62-årige havde kradsemærker og mindre snitsår, som retsmedicinerne vurderer stammer fra 'håndtering af en kniv'.

Den 47-årige var påført talrige slag og knivstik og snit, blødninger i hjernen, begge arme var brækket, og hun havde flere brud på ansigtsskelettet.

Hun var så medtaget, at hun var indlagt i 25 dage, og hvor lægerne holdt hende i kunstigt koma i en uge.

Et af knivstikkene i halsen var seks centimeter dybt.

Den 62-årige forklarede under retssagen, at han intet kan huske på grund af fuldskab, før han cirka klokken 5.30 om morgen går ind i stuen og finder kæresten hårdt kvæstet på gulvet mellem sofaen og sofabordet.

Han løb ned på gaden, og fik fat i en mand, som han bad om at ringe 1-1-2. Alarmen kom kl. 05.41. Da kvinden kom på traumecenteret var hun i yderste livsfare.

Hverken den 62-årige eller den 47-årige eks-kæreste har kunnet forklare, hvorfor han skulle være gået så voldsomt besærk. De havde haft et godt forhold, mens de var kæresten, kun med lidt små-jalousi, men intet alvorligt.

Vi hører her ouverturen til en mulig katastrofe

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.